Автор
Woman.bg

Как разбираме, че някой е тъжен според зодията

Тъгата е сред онези емоции, през които минаваме трудно и обикновено ги крием и правим всичко възможно околните да не разбират какво се случва в душата ни по куп причини.

Разбира се всеки се държи по различен начин, когато е тъжен, някои дори не разбират защо са тъжни, други се потапят изцяло в чувствата си, трети ги неглижират. Тъгата може да бъде много деструктивна, но учейки се да се справим с нея по разумен начин израстваме и животът ни става по-пълноценен.

Всъщност въпросът какво е тъга е много спорен, защото чувствата са нещо много субективно. Но нека приемем, че тя е просто противоположността на щастието, което също е много индивидуално. При всички случаи чувството на тъга и скръбта са неизменна част от живота ни. А какво правят представителите на всяка зодия, когато са тъжни?

Овен

Овните са силни, волеви, оптимистични и влагат много страст във всичко. Затова в моменти на тъга тяхната огнена натура ги кара да взимат импулсивни и емоционални решения, които не винаги са най-удачните. Често заменят унинието с ярост и гняв. За овните е препоръчително в такива периоди да медитират и да се занимават с дейности, които биха ги успокоили. Най-важното е да се научат да мислят преди да кажат или направят нещо, за което може после да съжаляват.

Телец

Практични, предани, надеждни и много отговорни и когато тъгуват имат нужда да бъдат сами, не обичат да са в тежест на другите. Освен това имат навика, когато са тъжни да ядат и да спят много повече от обикновено, заради което понякога имат проблеми с теглото. За да преодоляват трудните моменти по-бързо телците трябва да се научат да се доверяват на другите и да споделят какво чувстват, без да се притесняват, защото всички сме минавали през тъгата и в такива моменти трябва да си помагаме.

Близнаци

Близнаците обичат да мислят и винаги изпитват любопитство. И дори когато са наскърбени те не спират да размишляват, което понякога може да ги подтикне към депресия, дори и да не го показват външно. Най-добрият начин, по който могат да се справят с чувствата си са пътуванията и новите приключения. Това занимание би отговорило идеално на любознателната им натура.

Рак

Те имат много богато въображение и са безкрайно лоялни. Освен това никой не умее по-добре от тях изкуството на убеждаването. Раците са изключително емоционални и преживяват депресията много, много дълбоко. Имат слабост към природата, заради което би било благоприятно да си правят разходки.

Лъв

Лъвовете са изключително изобретателни, креативни и много топлосърдечни. Когато тъгуват са откровени и не прикриват емоциите си, дори отстрани понякога могат да изглеждат така, сякаш ги преекспонират. Хубавото е, че те умеят бързо да превъзмогват неприятните чувства. Препоръчително е, когато се чувстват тъжни просто да правят това, в което най-много ги бива – да творят.

Дева

Девите са широко популярни с трудолюбието и подредеността си. Когато са тъжни имат навика да се усамотяват и да се отдадат на активна работа, която да ги откъсне от унинието. Освен това, ако им се налага да бъдат сред хора, когато са в депресия стават нападателни и дори злобни. За да се почувстват по-добре девите трябва да се отучат от навика да нараняват другите, когато не са щастливи и също така могат да се отдадат на пътешествия.

Везни

Те са дипломатични, обичат точността и справедливостта и обикновено са приятна компания. Когато са тъжни за тях е характерно да стават душевно нестабилни, но се стремят да не го показват пред другите, за да не развалят имиджа си на забавни хора. За тях би било добре, ако се научат да се изповядват пред някой близък, защото всички го правим и е ефективно, когато сме тъжни и не виждаме изход.

Скорпион

Представителите на тази зодия са смели, находчиви и много упорити. Когато са в труден период те изобщо не си правят труда да прикриват истинските си чувства и дори понякога умеят да ги предават на околните. И докато съветът ни към повечето зодии е да се научат да споделят с някого негативните си емоции, то този към скорпиона би бил точно обратният – да остават сами. Успокоителните занимания като пътуване, четене и медитиране биха били много полезни.

Стрелец

Това са едни от най-забавните идеалисти, които сте срещали, но в същото време са заляти от много силни негативни емоции, когато са депресирани. Въпреки това нямат навика да търсят помощ от близките си, опитват се да се справят сами, но може би ако се доверят на някого, споделените емоции биха ги успокоили.

Козирог

Козирозите имат изключително добра самодисциплина и притежават болезнено силно чувство за отговорност. В случаите, в които са тъжни чувстват безнадеждност и това може да продължи наистина дълго. И те, както близнаците, обичат да премислят всичко, което може да ги доведе до емоционална дупка. Съветваме всички тъжни козирози да се доверят на близък приятел, който да им помогне да излязат от това състояние.

Водолей

Добре известни с изостреното си чувство за независимост, те са изключително прикрити, когато не са щастливи. Никой не може да каже какво си мислят и какво чувстват, защото те не обичат да го показват. Единственото, което е в състояние да ги разведри са пътешествията и изкуството.

Риби

Рибите са чувствителни, артистични, но и разумни. Когато са разочаровани от живота преживяват много силно тъгата. Имат навика и да се сещат за отминали моменти, което ги кара да се чувстват още по-потиснати. Също така, макар и по принцип да са непоправими романтици и оптимисти, когато има причина мисленето им става изключително негативно, дори повече отколкото трябва. За тях са препоръчителни новите приключения и приятелства.