Съществуват безброй видове чай, съдържащи специфични съставки и аромати, а начините на приготвяне навсякъде са различни.

Чист, със зарах или мед, с мляко или сметана – зависи от вкуса на човек, както и от традициите на страната, в която живее.

Вижте няколко разнообразни начина за приготвянето и сервирането на чай от различни точки на света.

Япония

Чаят Matcha се прави от фино смлени листа на зеленен чай. Прахът се разбърква старателно в чашата и ако всичко е направено правилно, се получава ярка зелен смес



Индия

Чай от вида Darjeeling, който се отглежда в планините на Индия и в Хималаите



Великобритания

Британците обичат да добавят мляко в черен чай до получаването на кремообразна напитка



Турция

Силен чай, който се сервира в специфични малки чаши с бучка захар



Тибет

Чаят се прави от листа черен чай, като се добавя мляко, масло от як и сол. Има горчив и солен вкус



Мароко

Освежаващо зелен чай с мента



Хонконг

Към чая се добавя кондензирано мляко, сервира се студен или с кубчета лед



Тайван

Чаят може да се сервира както горещ, така и студен. Задължително е присъствието на най-важната съставка - зърна от тапиока - хранителен продукт, който се получава от корените на растението маниока, използвано в тропическите страни



САЩ

Черен чай с лимон и захар



Русия

Разнообразие от черен чай. Колкото по-силен, толкова по-добре



Пакистан

Чаят Masala се прави с подправки и краве масло



Тайланд

Чаят Thai се състои от различни тайландски билки, мляко и лед



Китай

Най-разпространеният чай Pu-ер се продава под формата на пресовани кубчета или топчета



Египет

Черен чай без захар



Монголия

Чаят се приготвя с мляко и сол в метална купа

Аржентина

Чаят Mate съдържа много витамини и антиоксиданти



Южна Африка

Най-предпочитаният чай в е ройбос - червен чай с мек сладък вкус



Мавритания

Чаят се пие от три чаши - от такъв без захар до много сладък



Малайзия

Черен чай с мляко и захар, който се приема като десерт и се пие студен



Кувейт

Черен чай, запарен с кардамон и шафран



Катар

Традицията е чаят да се вари два пъти с мляко и кафява захар

HighViewArt