Съществуват безброй видове чай, съдържащи специфични съставки и аромати, а начините на приготвяне навсякъде са различни.
Чист, със зарах или мед, с мляко или сметана – зависи от вкуса на човек, както и от традициите на страната, в която живее.
Вижте няколко разнообразни начина за приготвянето и сервирането на чай от различни точки на света.
Япония
Чаят Matcha се прави от фино смлени листа на зеленен чай. Прахът се разбърква старателно в чашата и ако всичко е направено правилно, се получава ярка зелен смес
Индия
Чай от вида Darjeeling, който се отглежда в планините на Индия и в Хималаите
Великобритания
Британците обичат да добавят мляко в черен чай до получаването на кремообразна напитка
Турция
Силен чай, който се сервира в специфични малки чаши с бучка захар
Тибет
Чаят се прави от листа черен чай, като се добавя мляко, масло от як и сол. Има горчив и солен вкус
Мароко
Освежаващо зелен чай с мента
Хонконг
Към чая се добавя кондензирано мляко, сервира се студен или с кубчета лед
Тайван
Чаят може да се сервира както горещ, така и студен. Задължително е присъствието на най-важната съставка - зърна от тапиока - хранителен продукт, който се получава от корените на растението маниока, използвано в тропическите страни
САЩ
Черен чай с лимон и захар
Русия
Разнообразие от черен чай. Колкото по-силен, толкова по-добре
Пакистан
Чаят Masala се прави с подправки и краве масло
Тайланд
Чаят Thai се състои от различни тайландски билки, мляко и лед
Китай
Най-разпространеният чай Pu-ер се продава под формата на пресовани кубчета или топчета
Египет
Черен чай без захар
Монголия
Чаят се приготвя с мляко и сол в метална купа
Аржентина
Чаят Mate съдържа много витамини и антиоксиданти
Южна Африка
Най-предпочитаният чай в е ройбос - червен чай с мек сладък вкус
Мавритания
Чаят се пие от три чаши - от такъв без захар до много сладък
Малайзия
Черен чай с мляко и захар, който се приема като десерт и се пие студен
Кувейт
Черен чай, запарен с кардамон и шафран
Катар
Традицията е чаят да се вари два пъти с мляко и кафява захар
HighViewArt