Все се възхищаваме на звездите колко прекрасно и дори по-добре от преди изглеждат след раждане.

Миранда Кер, Даутцен Крус, Алесандра Амброзио и Адриана Лима ни показват невероятна форма и невероятни форми за „пресни“ майки.

А маркетинговият директор на Victoria's Secret заяви, че „ангелите“ са станали още по-красиви, защото „сега излъчват повече увереност, изпълнени са с решимост и знаят, че могат всичко“.

Разбира се, генетичната база не е слаб фактор в това преобразяване на хубавиците, но природните дадености не са достатъчни – искат се и тренировки и строги диети.

Миранда Кер

От всички звездни майки май Миранда Кер е спечелила най-много от бременността си. Стройната й фигура придоби женствени извивки, в движенията й се появи нова грация, а усмивката й стана още по-лъчезарна. Не случайно точно тя беше избрана за демонстрацията на най-скъпоценния сутиен!

Миранда се преборила с натрупаното излишно тегло с помощта на йога, пилатес и силови тренировки. При това тя специално си избирала програми от упражнения, които да може да изпълнява вкъщи.

„Разбира се, свободното ми време е много оскъдно, но аз се старая да спортувам ежедневно. Правя си упражнения вкъщи, играейки си със сина си на пода“, споделя Миранда.

Тя е сигурна, че гледайки тренировките й, нейният сладък син Флин ще се научи, че спортът е необходима част от ежедневната рутина. Същото се отнася и до здравословното хранене, на което Кер е запален почитател. Закуската й обикновено се състои от пресни плодове с кисело мляко или яйца с пълнозърнест хляб и авокадо. Обядът й е салата с риба тон и зелен чай, а вечерята – риба (на скара или на пара) със зеленчукова гарнитура и зелена салата. Впрочем всичко това звучи доста апетитно!

Даутцен Крус

Тя твърди, че си е върнала формата благодарение на АВС-тренировките ( Abdominal - Back – Spine) – силови упражнения за коремните и гръбните мускули.

Освен това преди важни мероприятия Крус изключва от менюто си въглехидратите и ги замества с белтъчини (по няколко пъти на ден в малки дози). При това пие прясно изстискани сокове (без химия!). И резултатът е налице. И на-тяло разбира се.

Въпреки високите си хонорари холандската хубавица е убедена, че най-важното е спазването на режима. И ако й се налага да работи извънредно, след това тя може да си позволи няколко почивни дни.

Алесандра Амброзио

Тя стана майка преди почти три години, но много бързо си възвърна предишните „габарити“. И сега хубавицата е по-доволна от тялото си от всякога. „Сега наистина се гордея с тялото си! Телата ни се променят с възрастта и сега го виждам ясно. Вече не съм момиче, станах жена“, казва Алесандра.

Тя твърди, че подготовката за ревю започва няколко седмици преди шоуто. Тогава тя спира шоколада (въпреки че не винаги има нужда от това). Напоследък звездата предпочита да си използва времето не за спортуване, а за грижи и игри с дъщеря си. А тя, въпреки крехката си възраст, вече е истинска почитателка на модата. Наскоро пък стана ясно, че Алесандра очаква второто си дете.

Адриана Лима

Най-много от всички се е „потила“ за фигурата си (в пряк и преносен смисъл) Адриана Лима – седмица преди важно ревю звездата започнала супер-строга диета, включваща в менюто само вода и специални протеинови коктейли. При това Адриана спортувала активно (два пъти на ден!) по различен начин, включително и бокс.

Резултатът дошъл бързо – едни твърдят, че бразилката е станала още по-секси, а други я критикуват, че подклажда склонността на момичетата към анорексия (но тук прекаляват!).

„Подходът ми към тези неща е като при спортистите и това ми харесва. А и аз не спазвам постоянно строга диета! По този начин просто се подготвям за ревю. След шоуто се връщам към нормалния си начин на живот и ям, каквото си поискам!“, казва Лима. Но съдейки по това колко е фина и тънка напоследък, едва ли е сдържала обещанието си да яде „каквото си поиска“.