Автор
Woman.bg

Как отслабнах с 27 килограма и сега съм щастлива!

22-годишната американка Стефани Мур успява да свали цели 27 килограма и става пример за подражание на много жени по света, благодарение на невероятната си промяна.

Списанието за фитнес и здравословно хранене Women's Health Mag я потърси за интервю и сладураната разказва своята история пред техния микрофон. За любопитните читателки тя дава и няколко полезни съвета относно това как да се поддържа мотивацията през едно такова пътуване към мечтаната фигура.

"Докато живеех при нашите, всичко беше наред - майка ми готвеше здравословно и ядях нормални порции. Когато срещнах настоящия ми съпруг, обаче, започнаха проблемите ми с теглото. Всяка вечер ядяхме нездравословна храна - бяхме заети в работа и затова си купувахме чийзбургери и китайско. Много бързо започнах да поръчвам двойни сандвичи, вместо единични. И ето - за няколко месеца увеличих теглото си с 12 килограма.

Когато забременях, наддадох с още 18 килограма, а след като родих се поглеждах в огледалото и си казвах: "Не се харесвам такава!" и тогава взех решението да започна хранителен режим. Исках да си правя снимки с малката и да изглеждам наистина добре на тях. Първото нещо, което направих, беше да се насоча към спорта. Купих си зумба игра за вкъщи, която наистина ме запали по този вид танци. Отделях си по 45 минути на ден, като ми беше наистина много забавно и ме изпотяваше достатъчно. Започнах да виждам резултати след 2-3 седмици.

Мои роднини ми споменаха за приложението My Fitness Pal, което брои калориите и наистина помага в отслабването! Инсталирах си го и съм изключително доволна - наистина стана моят фитнес приятел. Изчисляваше всичко, което ядях в калории и научих толкова много от него.

Но в крайна сметка не можех да се откажа от fast food храните напълно. Но със сигурност намалих порциите, а когато отидех в някоя от хранителните вериги, пропусках да си поръчам картофки. Драстично намалих и колата, сега си я позволявам само два пъти в месеца, през останалото време пия вода, понякога и овкусена.

Освен това, започнах да готвя вечеря поне четири пъти в седмицата и да си нося обяд от вкъщи. Така за по-малко от година, отслабнах с десет килограма. След като забременях с второто си дете обаче, йо-йо ефектът дойде. Качих петнадесет килограма обратно. Не се отказвах и имах цел, което ми помогна за още една година да си върна теглото от преди бремеността. Нещо повече: след още няколко месеца успях да постигна желаното тегло - тежах само 70 килограма!

Постепенно започнах да се харесвам на снимки и да обичам да се гледам в огледалото. Казвах си: "Уоу, изглеждаш страхотно!".

Моите съвети вкъм читателките са следните:

Не се сравнявайте с другите

Ако трябва да посоча едно нещо, което ми помогна да отслабна, ще кажа: това, че имах релистични очаквания. Следях фитнес гурута в Instagram, но знаех, че никога няма да изглеждам така и няма да имам такива бедра. Имах моя собствена цел.

Не ви трябва чак толкова драстична диета

Вижте мен: продължавам да ходя в любимата си верига за бързо хранене! Просто компенсирам със спорта и изключвам колкото се може хляба от диетата си.

Забавлявайте се чрез спорта

Знаех, че няма да съм постоянна ако се запиша на фитнес, ето защо за мен зумбата беше добра алтернатива. Не усещам танците като тренировка, а като метод да изразя себе си".