Автор
Woman.bg

Как няколко минути донесоха „Оскар“ на шестима актьори

Да бъде номиниран за "Оскар" е мечтата на всеки актьор. Пък и честно казано да бъдеш удостоен с най-голямата награда на филмовата академия на САЩ си е истински подвиг. Още по-голямо постижение обаче е, ако това се случи след роля с екранно присъствие не повече от 30 минути. Да видим кои известни актьори заслужено са грабнали прочутата статуетка след неколкоминутни роли, изпратили ги в редиците на звездните имена от Алеята на славата.

Никол Кидман



Никол Кидман ни смая с уникалното си превъплъщение в образа на писателката Вирджиния Улф във филма "Часовете" от 2002 г. 28-минутната роля й донесе "Оскар" за главна роля. Изпълнението й бе достатъчно впечатляващо, за да засенчи актриси като Мерил Стрийп и Джулиан Мур.

Джуди Денч



Всички си спомняме царственото превъплъщение на култовата британска актриса в образа на ледената кралица Елизабет I във "Влюбеният Шекспир". 8 минути екранно присъствие на Денч бе напълно достатъчно, за да грабне "Оскар" за най-добра поддържаща роля.

Виола Дейвис



Виола Дейвис пък получи номинация за "Оскар" за поддържаща актриса във филма "Съмнение" за ролята си на г-жа Милър след, забележете, екранно присъствие от само 8 минути!

Антъни Хопкинс



"Мълчанието на агнетата" е филмът носител на 5 "Оскар"-а от 1992 г. - за най-добър филм, най-добър адаптиран сценарий, най-добър режисьор, най-добра актриса и най-добър актьор. Всички си спомняме брилянтното превъплъщение на Антъни Хопкинс в ролята на серийния убиец канибал д-р Ханибал Лектър - един от най-известните злодеи в историята на киното с екранно присъствие точно 15 минути.

Ан Хатауей



Ан Хатауей спечели "Оскар" за най-добра поддържаща актриса през 2013 г. благодарение на 15-минутното си превъплъщение в ролята на Фантин от "Клетниците".

Джаред Лето



Джаред Лето грабна "Оскар" за най-добра поддържаща роля с изпълнението си в "Клубът на купувачите от Далас" през 2014 г. Там той се превъплъщава в ролята на Райън - ХИВ-позитивен транссексуален мъж. Лето се появява на екрана само за 21 минути.