Хората са различни – понякога послъгват, а понякога са изтъкани от лъжи. Различните зодии имат и различна степен да употребяват заблудите.

Овен

Този знак е сред най-неморалните в това отношение. Представителите на тази зодия са склонни да лъжат безогледно, но пък често биват разкривани, тъй като забравят кого и за какво са излъгали.

Телец

За Телците лъжата е единствено с цел да си спестят излишни нерви и неприятности, но далеч не са склонни да интриганстват.

Близнаци

За разлика от тях Близнаците буквално изсипват лъжи на всяка крачка – да украсят история, да замажат гаф. Но лъжите им често биват разкривани.

Рак

Най-безобидни в лъжите са Раците, които често лъжат предимно себе си. Представителите на тази зодия оправдават собствените си страхове с изговарянето на лъжи и често ползват неистините да повдигнат самочувствието си.

Лъв

Лъвовете от своя страна също помпат егото си с лъжи, тъй като са твърде горди, за да признаят някоя по-некрасива за тях истина.

Дева

Въпреки че Девата е кротка зодия, лъжата им е в кръвта – съобразителни и изкусни в измамите, знаят и кога да кажат истината, и кога да излъжат, за да не ги хванат. Но хванат ли ги в лъжа, Девите се чувстват крайно неудобно.

Везни

Да излъжеш, за да прикриеш някаква дреболия или да облекчиш неприятна истина – това е мотото на Везните. Те добре пазят тайни, но заради това биха излъгали, за да предпазят някого и така да не му навредят.

Скорпион

Скорпионите са в двете крайности – не смеят да лъжат, за да не бъдат разкрити, но хванат ли, че някой се е вързал на измислиците им, стават изпечени лъжци. Тъй като Скорпионът лесно разкрива неистини, той смята, че и неговите ще лъснат наяве.

Стрелец

Това е зодията, която не толкова лъже, колкото спестява истината. Представителите на този знак предпочитат да премълчат истината, отколкото да ви излъжат.

Козирог

Козирогът е от зодиите, които са също изкусни лъжци. За радост на околните те обаче рядко го правят, тъй като в подредения им свят лъжата просто е пречка.

Водолей

Този знак никак не обича да лъже, нито да го лъжат. Той е твърде сдържан и не обича клюки и интриги, но ако усети, че сте го излъгали, се отдръпва от вас.

Риби

За Рибите лъжата се ползва предимно не с цел да навреди някому, а да поукрасят факти и истории или да продължат да живеят във въображаемия си свят. Лъжите им обаче са обезобидни.

Източник: chudesa.net