Кристи Бринкли е на 19 години, когато през 1973 е открита от американската фотографка Ерол Сойлер в пощенски клон в Париж.

След като направила няколко бързи снимки на Бринкли, Сойлер ги поставила във вестник. Така започва шеметната кариера на Кристи Бринкли, която била забелязана от Elite Models.

Към днешна дата Кристи е вече на 61 години и докато моделите на нейната възраст отдавна са се пенсионирали, тя все още позира за кориците на модни списания.

Факт, който не ни учудва, все пак красавицата е толкова младолика, че е трудно да ѝ дадете повече от 40 години.

Модели с извивки променят разбиранията за сексапил (видео)

12 вечно млади звезди - I част

Бринкли е категорична, че не се е подлагала на пластични операции и дължи изящната си външност на вегетарианството, което спасява организма ѝ от хормоните, инжектиращи се в животните, на редовните физически занимания и позитивната нагласа към живота.

12 вечно млади звезди - II част

Кристи също така искрено споделя, че един единствен път си е слагала ботокс и определя подлагането си на тази процедура като "огромна грешка", допълвайки, че след въпросната интервенция е изглеждала толкова зле, че дълго време ѝ се е налагало да носи шапка с огромна периферия, която да прикрива лицето ѝ.

"Имах хоризонтална бръчка, която ме дразнеше. Беше едва видима за мен самата, докато не срещнах доктор, който ме убеди да си сложа ботокс, за да я залича", обяснява Кристи решението си.

Бринкли обаче е категорична, че никога повече не би се подложила на такава или подобна интервенция. А и защо ѝ е, та тя е въплъщение на изяществото - красива, естествена и лъчезарна - жена достойна за възхищение.

Кристи Бринкли на 61 години

Кристи Бринкли на 60 години