Това е историята на 36-годишна лондончанка на име Анджела Крикмор, която отслабна с 30 кг в името на красотата и здравето си, заради което съпругът й я напуска.

Анджела тежала близо 115 кг, което не оказвало негативно влияние върху самочувствието й, но определено я уморявало. Тя споделя, че когато била в пубертета не е страдала от наднормено тегло. Килограмите започнали да се трупат след 20-та й година. С времето Анджела била обездвижена и трудно издържала дългите разходки. Била много отчаяна и дори замисляла възможността да й бъде сложен стомашен байпас.

Анджела признава, че закръглената й фигура била резултат от твърде заседнал начин на живот. Дори се затруднявала да изпълнява майчинските си задължения. Работата й била свързана със седене на едно място, а след нея бързала да се прибере, за да приготви храна за семейството. Почивката си прекарвала пред телевизора.

"Отначало се чувствах добре, а съпругът ми постоянно ми казваше колко съм красива. И наистина ме харесваше, когато тежах 115 кг. Истината е, че реших да отслабна, заради приятелите и родителите ми, които непрекъснато ми повтаряха, че трябва да го направя.“

Една декемврийска вечер през 2011 година Анджела се срещнала с приятелката си Карла, която била отслабнала почти до неузнаваемост. Тогава Анджела си казала: "Щом тя може, значи и аз мога“. Започнала да се интересува от най-различни диети и се спряла на една, която включвала хранене на всеки три часа.

"Първоначално бях скептично настроена и не мислех, че ще отслабна, ако ям на всеки три часа. Разбира се, трябваше да се движа и исках да тичам, но бях твърде пълна и не можех. Затова започнах с бързо ходене. Правех го всеки ден по един час, без значение от времето навън. Когато диетата започна да дава резултат и свалих първите няколко килограма, вече можех и да тичам.“

Анджела се хранела често и все повече обръщала внимание на здравословните продукти. Осем месеца по-късно вече била достатъчно слаба, за да започне да тренира във фитнеса.

Диетата накарала младата жена да преустанови хранителните си навици и отношението си към храната. Постигнала прекрасни резултати и водела здравословен начин на живот, но съпругът й не споделял радостта на Анджела.

"Мъжът ми и синът ми не ме подкрепяха, не желаеха да се хранят здравословно и дори не ми правеха компания, когато тичах. Въпреки това, новият ми начин на живот ме кара да се чувствам чудесно. Обичам да се движа и имам много повече енергия. Иска ми се да пътувам, да срещам нови хора, да се забавлявам, да спортувам. Станах толкова активна, дори спрях да гледам телевизия.“

Промяната в живота на Анджела, съвсем не била приета добре от съпруга й и днес те са разведени.

След девет години брак в момента 36-годишната лондончанка е необвързана и обръща нова страница както в личния, така и в професионалния си живот. Изпитва силен интерес към бодибилдинга и скоро очаква да вземе сертификат за фитнес инструктор. Анджела има и собствен сайт http://www.angelacrickmore.com/ , в който споделя полезни съвети и вдъхновява дамите да се погрижат за здравето си.