Автор
Woman.bg

Как едно парализирано момиче се превърна в топмодел

Преди четири години Сара Наджм претърпява сериозно мозъчно увреждане вследствие на ужасяваща катастрофа, а лекарите са сигурни, че няма да проходи отново.

След инцидента Сара изпадна в кома и остава парализирана, а докторите не давали надежди тя да проходи отново. Катастрофата става през 2012 година (когато Сара е едва на 17 години), а година по-късно става чудо (плод на безотказната воля на Сара) и тя отново е на крака.

***

Когато е едва на 17 години, кола блъсва Сара, която просто пресичала улицата. Инцидентът се оказва много тежък и лекарите дори не са сигурни дали тя ще оцелее. Мозъкът й бил толкова сериозно увреден, че Сара загубила част от паметта си, била напълно парализирана. Но след упорита работа, от страна на невролози, момичето отново може да се храни, да сяда и да ходи. Дори една година по-късно, Сара не само прохожда отново, но и започва да се занимава със скално катерене.

А ето какво сподели майка й:

"За две години моето момиче успя да върне живота си и да порасне наново. Волята й е просто вдъхновяваща. Сара успя да докаже на докторите, че грешат като стъпи отново на краката си. Толкова се гордея с нея, за това кратко време тя постигна невъзможното, а днес насърчава и другите. Безкрайно благодарна съм на лекарите, които ми върнаха момиченцето.“

Днес Сара участва в много бляскави и впечатляващи фотосесии. А съвсем скоро беше и на корицата на известното списание "Maleficient”.

През октомври младата красавица дори стана подгласничка на "Мис Великобритания“.

"Майка ми постоянно ми казваше, че съм също толкова красива след инцидента, колкото бях и преди него, но не й вярвах. Сега и двете плачем от щастие, защото отново намерих смисъл да живея и оставям миналото зад себе си. Беше ми много трудно след инцидента, но бих казала, че емоционалните трудности бяха много повече от физическите. Борих се, за да проходя отново, но в колежа ме нападаха и постоянно ми казваха, че съм саката. Не издържах в онази обстановка, затова продължих образованието си от вкъщи. Напълно бях изгубила самоувереността си, но нещо ме караше да продължа борбата си. Тогава видях в интернет агенция, която прави фотосесии в Бирмингам и реших да се снимам. Споделих с майка ми, тя ме подкрепи и ето резултата днес.“, сподели развълнувано Сара Наджм

След като стана подгласничка на "Мис Великобритания“ следващият конкурс за красота, който Сара трябва да покори, е "Мис Елегантност“, който ще се състои на 6-ти февруари.

"Сега отново съм на крака и искам да покажа на света колко съм силна. Искам да помогна на хората в беда, да ги вдъхновя, да им дам кураж и да ги убедя, че животът не губи смисъл, дори и когато сме били на ръба на смъртта. И след като сме живи, не бива да спираме да преследваме мечтите и амбициите си. Никога не съм искала да ме съжаляват и мисля, че никой не бива да допуска да го обземе депресия в труден момент. Просто трябва да се изправи и да си реши проблемите.“

Сара Наджм неуморно продължава да доказва на себе си и на света, че с воля и много вяра в себе си няма невъзможни неща.