Понякога причините за незадоволителния ви полов живот може да не се коренят точно във вас или в партньора ви.

Може би не сте се замисляли, но начинът по който изглежда домът ви и атмосферата в него влияят на интимния ви живот, не по-малко от външния ви вид и поведението ви. Обърнете внимание върху следните проблеми и се замислете какво ви пречи.

1.Хаосът

Хаосът и мръсният дом са общо взето еквивалент на лошия дъх, потта и всичко отблъскващо, което се сетите. Не си позволявайте жилището ви да потъва в бъркотия, когато половинката ви идва на гости, защото това би го/я накарало да мисли какво друго не е наред при вас, освен дома ви. Освен това, хаосът, купчините неизпрани дрехи и безумното количество прах, със сигурност не ви кара да се чувствате комфортно, което определено се отразява и на половия ви живот.

2.Семейни снимки в спалнята

Колкото и да обичаме семейството си, братята си, сестрите си и всичките си близки, те нямат място в спалнята ни, дори и под формата на снимка. Не е никак приятно някой роднина да ви „гледа“ по време на секс, това може да убие всякаква романтика във вас. Ако имате постоянен партньор, то най-добре е в спалнята ви да има само снимки на вас двамата. Не забравяйте, че когато влизате в дадено помещение, първото което забелязвате са стените и това, което е окачено на тях.

3.В дома ви има твърде много техника

Ако искате да се радвате на пълноценен интимен живот, изнесете техниката от любовното ви гнездо. Няма нужда спалнята ви да се превръща във втори офис, това е мястото, на което си почивате. Оставете само това, което ви е най-необходимо, което няма да попречи на близостта ви с другия човек.

4.Жилището ви е пълно с подаръци и спомени от бившите ви гаджета

Всички предмети, които ви пречат да забравите за бившите си, трябва да бъдат прилежно прибрани в кутия, която да скриете от себе си. И всеки път, когато се присетите за нея и поискате да погледнете спомените си, си припомняйте, че този човек е в миналото ви и това трябва да остане така.

5.Не се грижите за банята си

Това е може би едно от най-отблъскващите неща и ако мислите, че банята е мястото, в което трябва да седят на топка мръсните ви дрехи и кърпи, то грешите. Поддържайте банята си, също както хола, кухнята и спалнята си.

6.Леглото ви е с неподходящ размер

Единичното легло не е никак подходящо за споделяне, колкото и да сте страстни с партньора ви. Дори и да не живеете заедно с половинката си, инвестирайте в по-голямо и удобно легло. Също така обърнете внимание и на завивките и възглавниците. Легло, върху което има повече възглавници, може да попречи на комфорта и интимността, когато сте заедно с половинката си.

7.Секс играчки и други подобни принадлежности на очевидни места

Разбира се, че в разгорещени моменти, това което ви трябва е добре да ви е под ръка, но през останалото време, дръжте всичките си интимни тайни скрити. Все пак в дома ви влизат и други хора, освен партньора ви.

8.Твърде ярката светлина

Създайте успокояваща атмосфера в дома си, като се постараете светлината в него да е по-мека. Ако пък не ви се сменят крушки в момента, можете да сложите цветен шал върху лампата, която стои на пода или на някоя маса, или шкаф. Атмосферата в стаята ще се смени буквално за миг.

9.Спалнята ви не е секси

Замисляли ли сте се защо, когато сте на хотел настроението ви за секс идва много по-бързо, отколкото когато сте в собственото си легло? Причината се крие във факта, че там декорациите и завивките са много добре премерени. Обикновено стилът е изчистен и нищо не ви разсейва. Изчистете спалнята си от всякакви ненужни предмети и направете леглото си комфортно.

снимки: thestir.cafemom.com,feedlogger.com, womansday.com,designpunkblog.com

Последно от woman.bg