Автор
Woman.bg

Как да съхраняваме правилно домашно приготвения хляб

Преди броени дни разкрихме тайните стъпки за направата на вкусен и пухкав домашен хляб. Днес посочваме методът за съхранение, така че той да бъде все така мек и апетитен на следващия ден.

Едно от основните правила е да не го оставяме на въздух. За да запазим домашно приготвения хляб, пресен в продължение на една седмица е редно да го завием в навлажнена платнена кърпа, която ще запази характерната за него мекота. От друга страна никога не бива да го режем предварително на филии или да го слагаме в найлонов плик, защото по този начин ще се образува мухъл.

За тези от нас, които са привърженици на кухненските аксесоари, им препоръчваме да инвестират в специална кутия за хляб, изработена от дърво или метал.

Но какво да правим, ако въпреки всичко хлябът се втвърдил преждевременно? Трябва само да го напръскате с малко вода, преди да го сложите да се затопли във фурната... и готово.