Хората, страдащи от безсъние имат един или повече от следните проблеми със съня: трудно заспиване, събуждане често през нощта или събуждане рано сутрин. Доказано е, че най-важното за добрия сън е начинът на живот. Ако промените в начина на живот не са достатъчни, хранителните добавки могат също така да допринесат за осигуряване на спокоен сън през нощта.

Какво е доказано, че помага и е безопасно?

Основни компоненти при лечението на безсъние и неврози са Мелатонин, Триптофан и Валериана. Приемът на изброените вещества спомагат за отпускането на организма и физиологичното протичане на съня, в случай на стрес, както и намаляването на времето на навлизане във фазата на съня.

Мелатонинът е натурално вещество, известно със способността си да регулира циркадните ритми като цикъла сън-бодърстване.

Мелатонинът не е сънотворно, той регулира денонощния ни ритъм.

Триптофанът повишава нивата на Серотин в мозъка и се използва за лечение на безсъние, причинено от депресия, тревожност, главоболие и други.

Валерианът има бърз успокояващ ефект като отпуска нервната система, премахва напрежението и прави съня по-дълбок и спокоен.
БЕНИДОРМ® е хранителна добавка, която служи за поддържане на доброто функциониране на нервната система и на физиологичния сън. Бенидорм съдържа, освен изброените съставки Мелатонин, Триптофан и Валериана, а и Хмел, Пасифлора и Витамини от група В. Екстрактите от Хмел и Пасифлора, както и етеричното масло от лавандула, част от състава на Бенидорм, спомагат отпускането на организма в случай на стрес.

БЕНИДОРМ® със своя комплексен състав осигурява едно по-добро качество на съня през нощта!