Автор
Woman.bg

Как да сме щастлива двойка, ако работим много?

Както при мъжете, така и при жените, балансът между личен и професионален живот е труден за установяване. Понякога са ни нужни добри съвети, за да съумеем да съчетаем двата свят, които са основни за нашата реалност. Редно ли е да едното да е за сметка на другото? Трябва ли да избираме едно от двете? Какви са причините за пораждане на конфликти!

Работно време, но не само... Да, то е един от основните фактори на раздори между мъжа и жената. Индиректно, времето, прекарано в офиса и/или в името на кариерата прекрачва границата на това, което е редно да споделяме с любимите си хора. В интерес на истината, когато работим дълги часове, половинката не е единственият потърпевш - семейството, родителите, приятелите и децата също.

През последните няколко години наблюдаваме нарастваща тенденция сред жените, които работят и извън офисните часова. Това се дължи на желанието им за равенство с колегите от противоположния пол.

Дори да е така, има преуспели жени с щастливо семейно положение, ще кажете Вие! Да, така е. Има. Но това са изключения, които са пример за подражание. От друга страна, никои не знае през какво са минали те, за да постигнат равновесието между двата свята. Кой знае, колко лични компромиси е правила и продължава да прави в името на "щастливо" ежедневие. Може би, и те се страхуват да не разочароват своята половинка и премълчават, превръщайки се в домашен роб, който носи маската на радостта от живот.

Някои от нас ще кажат, че всичко е въпрос на гледна точка и организация! Така да е. Има жени, които изпълняват главнокомандващата роля брилянтно. Те са способни да предвидят до секунда всяко следващо действие. За съжаление, този вид житейски перфекционизъм може да доведе до сериозни изтощение. До заличаването на усещането за свобода и удоволствие от малките неща.

Независимо от всичко, въпросът е: "Какво да правим, когато връзката ни е на косъм, защото работим много?"

Ами... отново стигаме до така известните прозрачност, откровеност и постоянство. Колкото повече общувате с партньора си, толкова повече разбиране ще има помежду Ви. Независимо от мотивациите Ви да работите толкова, той и/или тя е редно да са наясно с желанията Ви, чувствата и намеренията Ви.

Съвет: Допитвайте се до своя партньор относно работата Ви. По този начин той и/или тя ще се чувства съпричастен с професията Ви и няма да се чувства застрашен от успеха Ви.