Далеч не всяка се гордее с природните си дадености. А освен това всяка от нас има периоди, в които иска да прикрие някои свои несъвършенства.

За по-скромните пищни дами предлагаме няколко модни съчетания, с които ханшът ще изглежда по-малък.


Миди пола

Четете още: Една закръглена дама, един размер, 10 чифта дънки. Ето резултатa!

Ако имате широк ханш, забравете за късите поли. Перфектната дължина за вас е поне до коляното. Освен това полата, скриваща широкия ханш, трябва да е с висока талия. Ако не искате да привличате вниманието към ханша си, забравете трикотажните тесни поли, твърде разперените поли и различните дантелени или украсени с едри шарки фусти. Идеалната пола за вас е с А-форма, с нея спокойно ще можете да носите по-къси блузи и тениски. За блузата е удачно да има декоративен детайл на раменете – той визуално ще балансира горната и долната част на силуета ви.

Рокля с А-силует

Четете още: Как да носим дънки с широки крачоли

Основната задача на дамите с широк ханш е да подчертаят талията си. Великият дизайнер Кристиан Диор се е погрижил за това и е измислил роклите new look. Те са идеални за жени със силует тип „круша“. Такава рокля подчертава силните страни на фигурата и скрива недостатъците й. Особено добре стои в комбинация с широк колан.

Вталено палто



Широкият ханш може да се скрие и под връхната дреха. За палто най-добър вариант ще са вталените модели с колан, прави палта или oversized. Можете лесно да ги комбинирате както с пола, така и с дънки. Ако пък искате да носите късо полупалто, никой не ви спира. За предпочитане е обаче да избирате вталени модели и да ги носите с удължен пуловер отдолу.

Удължена жилетка



Палтата са хубаво нещо, но на закрито няма да седите с връхни дрехи. В тези случаи може да ви спаси дългата жилетка, която ще скрие с лекота широкия ханш. Може да се носи както в комбинация с пола, така и с панталон. При това ще ви позволи да обуете една дреха, която е проблемна за дамите с широк ханш – тесни дънки.

Дълъг пуловер



Тесните панталони и клиновете не са подходящи за жените, които искат да скрият широкия си ханш. За сметка на това класически модел панталон ще им стои много добре. Не се страхувайте да пробвате по-ярки цветове! Твърди се, че ярките цветове ни карат да изглеждаме по-дебели, но ако облечете отгоре дълъг пуловер, колоритният панталон ще ви стои отлично. И още един малък съвет – когато си избирате обувки, обърнете внимание на онези, които имат поне малък ток. С тях краката ви ще изглеждат по-стройни!