Ех, лятото отмина, а с него и леките храни, които вече започваме да заместваме с по-калорични, за да можем да се преборим с наближаващия зимен сезон и придружаващия го студ.

Все по-често започваме да заместваме салатата Цезар със сандвич или рибата със спагети, или пържоли и това неизбежно се отразява на фигурата ни. Но няма ли как да си похапваме вкусно и стабилно без угризения? Има! Научете какви комбинации да правите и как да замествате любимите си калорични храни с диетични без да усещате глад:

Когато ви се приядат картофи, винаги избирайте сладки картофи

Сладките картофи са не по-малко вкусни от обикновените, но са пълни в фибри и ви държат сити за дълго време. Те са много по-полезни и са истинска диетична бомба! Можете да ги съчетаете с извара или сос чили.

Заменете картофеното пюре с пюре от карфиол и боб

Всъщност можете да смесите карфиола и с картофи, защото така в пюрето ще има по-малко нишесте, но ако искате напълно диетично ястие, то заменете картофите с боб. За вкус можете да добавите магданоз и индийско орехче. По този начин ще хапнете нещо вкусно, зашищащо и пълно с антиоксиданти.

Заменете пицата с пеперони и дебели кори с тънка вегетарианска пица

Дори и пицата може да бъде нискокалорична, стига да я приготвите правилно. Просто използвайте тънки кори и използвайте вегетарианска рецепта.

Когато ви се прииска чипс се обърнете към шамфъстъка

В чипса няма нищо хранително и в същото време е бомба от наситени мазнини, сол, захар и какви ли още не химични елементи, което разбира се ни кара да пълнеем. Шамфъстъкът е не по-малко вкусен, ще ви засити много повече и едновременно с това ще приемете полезни хранителни съставки, които са ви необходими.

Яжте замразен йогурт, вместо сладолед

Няма да усетите почти никаква разлика, дори йогуртът може да ви бъде много по-вкусен от сладоледа.