Автор
Woman.bg

Как да си накъдрим косата с преса за изправяне?

Може би си мислите, че е трудно да си направите хубави къдрици с преса за коса, но тези стъпки, както и видеото, което ще видите в края на статията, могат да ви улеснят.

Усилията, които ще положите, не са толкова големи и определено си струват.

Лаура Полко е фризьор на много звезди и сега е готова да покаже, стъпка по стъпка, как можем да си направим хубава прическа:

1.Напръскайте косата си със спрей за топлинна защита

Определете центъра, върху който да напръскате хубаво със спрея, за да предпазите косата си от изгаряне.

2.Започнете къдренето от кичурите, които са най-близо до врата ви

Започнете къдренето от кичурите, които са най-близо до врата ви, навийте кичур около пресата и започнете да въртите китката си, така че когато пуснете кичура, той да падне свободно.

Помнете: на колкото по-малки кичури разделяте косата си, толкова по-къдрава ше бъде тя.

3.Навивайте косата си от краищата нагоре и се уверете, че пресата ви е затоплена малко повече от средната степен.

Навивайте кичурите до възможно най-горната част на главата си, за да накъдрите косата си по цялата дължина, а не само в краищата.

4.Завършете дясната страна, захващайки кичура, който е най-близо до челото и навивайте към средата. Това ще е най-лесната част за къдрене, защото там косата не е толкова твърда и не се налага да задържате машата много дълго, за да получите желания резултат.

5.Започнете лявата страна, пак с кичурите, намиращи се най-близо до врата

Навивайте от горната част на кичура и въртете китката си, така че пресата да не се докосва до вас.

Ако работите с дясната ръка, когато обработвате средните сектори от лявата страна, тя трябва да е над главата ви, а пръстите ви да сочат надолу.

Звучи трудно, но всъщност е удобен похват.

6.Довършете с последния кичур, който е най-близо до челото ви и сте готови! Току-що накъдрихте косата си с преса за изправяне! Отново ръката е над главата ви, навивайки последния кичур и се спуска пред лицето ви отново, когато приключвате с него. След като приключите с къдренето, прокарайте пръсти през косата си, за да я разрошите и я напръскайте отново със спрей за коса.

Честита прическа!