Продължение от част I

Както вече писахме, един психолог от Ню Йорк ни дава съвети относно това как да програмирате така собствената си психика, че да успеете да се влюбите в човека, в когото искате.

Ако човекът, с когото се срещате не е онзи секси мачо, с когото разменяте погледи от другия край на бара, тогава радвайте се! Може би той стои точно там, в средата на спектъра на привличане, където попада най-подходящият мъж за вас.

Вярвате или не, сексуалното привличане би могло да бъде контролирано много повече от това, което си представяте. Направете следното упражнение: не излизайте непременно с човека, който според вас притежава най-секси характеристиките. Дайте шанс на някой, към който не сте привлечени моментално, но виждате качества, които ви харесват.

Колкото повече ни е грижа за някого, толкова по-свързани с него се чувстваме и така се обвързваме емоционално и физически с него. Освен това, едно от най-силните усещания към някого е усещането за притежание - започвате да го искате само за себе си и за никой друг.

Представете си любовта като физическо упражнение. Колкото повече упражнения правите с тежести, толкова по-големи мускули ще имате. С любовта е същото - приемете усилията, които полагате като работа, която ще ви се отплати един ден. Същото важи и за спомените - колкото повече моменти сте имали заедно, толкова по-добре.

Друг важен урок, който е време да научите е, че за да има страст помежду ви, трябва да се концентрирате върху онези неща, които я предизвикват. Помислете за секси ръцете или гласа на мъжа, с когото излизате, а не за малките му крака или слаба фигура. Не забравяйте да фантазирате за човека до вас, като по този начин ще го искате още повече.

Моят съвет е да не правите секс прекалено рано. След седмата или осмата среща ще откриете нови, неподозирани територии на привличането на ново ниво, различно от първичното.

Моя клиентка наскоро беше поставена пред следната дилема: Тя живее в Ню Йорк, но срещнала мъж от Европа, с който не искала да прави секс, а само да се гушкат и да има кой да я прегръща. Тя се чудеше: Трябва ли да хвана самолета, за да отида при него, само за да се държим за ръце? Аз я посъветвах да го направи и познайте - тя отиде, остана, даде си време и сега има здравословна връзка, защото опита и положи усилия.