Доверието лежи в основата на всяка една здрава връзка. Без значение дали става дума за връзка между родители и дете, приятели, учител и ученик или в интимните отношения между двама души.

Доверието е като силно естествено лепило, което крепи отношенията ни с останалите и най-вече с човека, когото обичаме. Замислете се...как ще живеете с мъж, на когото не можете да имате доверие? И как ще създадете семейство с някого, към когото постоянно изпитвате съмнения? Магията на любовта се крие в това да изпитваме обич, уважение и вяра в това, което нашият човек казва. Научете как 5 жени се борят с недоверието в името на любовта, макар и да са преживяли предателство.

"Блокирах го в социалните мрежи“

"Преди прекарвах мъчителни дълги часове, преглеждайки Instagram профила на приятеля ми и отваряйки профила на всяко момиче, което е написало коментар, или е харесало негова снимка. И изпитвах подозрения, че той се вижда тайно с повечето от тях. Не можех да продължавам повече така и затова един ден го накарах да седне до мен и да ми каже откъде познава всяка една от тях. В един момент осъзнах колко е нелепо да се притеснявам за тези неща, това бяха негови познати от училище и университета и нямаше никакъв смисъл да се притеснявам. Затова реших да го блокирам във всички социални мрежи. Връзката ни стана много по-силна и сега сме по-щастливи.

"Потърсих терапевт“

"Когато бях малка баща ми изневеряваше на майка ми и тя много страдаше, което остави белег и върху отношението ми към мъжете като цяло. Така и не се научих да имам пълно доверие на момчетата, с които излизах. Постоянно имах чувството, че ме лъжат и изпитвах панически страх да не бъда предадена, а нямаше никакъв повод да се притеснявам. Измъчвах се и затова преди две години реших да потърша помощ от терапевт. Попаднах на чудесен професионалист, който работи внимателно и много ефективно с мен. Сега съм щастливо обвързана и спокойна.

Силата на комуникацията

"Нямах проблеми с доверието преди да започна връзка в човек, който не ми вярваше за нищо. Постоянно ме изпращаше навсякъде, за да е сигурен, че не го лъжа къде отивам. Беше ужасно! Проблемите му с доверието някак си се прехвърлиха върху мен и след време станах същата истеричка като него. Придобих цял куп лощи навици и не го осъзнавах, докато не се разделихме. След време започнах да се срещам с настоящия ми приятел, с когото имаме много добра комуникация, което вдъхва доверие и в двама ни.“

"Простих си“

"Изневерих в първите си две връзки, което ме накара да изпитвам съмнение към следващите си партньори, което често стигаше до параноя. С времето осъзнах, че причината, по която се измъчвам, е че не можех да си простя за пътите, в които аз съм изневерявала. Това толкова много ми тежеше, че беше невъзможно да имам пълноценна връзка, заради себе си. Затова си простих и успях да продължа напред.

"Помолих приятеля си да бъде търпелив“

Когато бях в гимназията моя добра приятелка открадна пари от мен и от тогава станах твърде предпазлива към вещите си. Това рефлектира и върху връзките ми и аз го разбирах чудесно. Затова когато започнах да се виждам със сегашния си приятел, го предупредих какво ми се е случвало и го помолих да бъде търпелив с мен. За щастие той проявява разбиране и сега имам възможност да работя върху недостатъците си.“