Знаете, че редовното подстригване е задължително за свежия вид на прическата ви, особено ако имате проблем с цъфтящи краища.

Но в моменти на финансови затруднения или когато не сте склонни да се доверите лесно на фризьор, със сигурност имате навика да пренебрегвате нуждите на косата си.

Всъщност "самоподстригването“ би могло да бъде също толкова полезно и дори забавно, но преди да започнете, ще ви дадем полезни насоки, дадени от професионални фризьори.

Инвестирайте в качествени ножици

Не е необходимо да влагате цяло състояние в този инструмент, важното е да е достатъчно остър. В случай, че нямате възможност да се сдобиете със специална ножица за подстригване, то можете и с обикновена, стига да е качествена.

Хванете косата си на конска опашка, за да ви е по-лесно

Можете да разпределите косата си и на две опашки – за горния и за долния сектор. Използвайте тънки ластици и стегнете добре. Най-добре е ластикът да се намира на 7 см от краищата на косата ви.

Косата ви не трябва да е мокра

Ако сте горди притежателки на прекрасни къдрици, то трябва да се срешите много добре, дори е най-добре да изправите косата си.

След като приключите с подстригването, филирайте краищата

Дръжте ножицата здраво и изстънете краищата, за да им придадете естествен вид.

Бъдете много внимателни

Напълно е възможно по невнимание да отрежете много повече, отколкото сте искали и тогава няма да бъдете доволни от последствията. Също така не прекалявайте с честотата на подстригванията.

Не се притеснявайте, ако ви отнеме повече време

Трябва да знаете, че единствената причина, по която фризьорите могат да ви подстрижат чудесно за отрицателно време, се крие в богатия им опит, в усилената практика и тренировки. За да се подстрижете успешно, без да нанасяте "щети“ на косата си, ще ви е необходимо време и спокойствие.

Използвайте спрей за коса

womanmagazine.co.uk, arsengurgov.com,goodhousekeeping.com,stickel40.blogcindario.com

Последно от woman.bg