Автор
Woman.bg

Как да се отърсим от сутрешната раздразнителност

Справянето със сутрешната раздразнителност никога не е лесна задача, дори и когато практикувате медитиране.

Тялото само може да се лекува, трябва само да му дадете шанс, за да го направи. Следвайте съветите за намаляване на сутрешната раздразнителност и ще можете сутрин да отваряте очи с думите „Какво красиво утро!”.

1. Ставайте по-рано

Когато спите до късно сутринта или до обед, раздразнителността ви порпорционално се повишава. Затова опитайте се да ставате по-рано. Изследвания сочат, че хората, които имат навика да спят повече от 9 часа на нощ, страдат по-често от раздразнителност, депресия, надебеляване и други здравословни проблеми.

В същото време липсата на достатъчно сън води до влошаване на здравето. Следователно, направете така, че да спите поне по 7-8 часа дневно. Когато развиете навика да ставате от леглото по-рано, ще имате предостатъчно време, за да си направите закуска и да започнете деня без бързане.

Освен това, този навик е полезен за кожата ви. Хората, които си лягат рано, имат по-чиста кожа.

2. Упражнявайте се
Да, да, знаем, че за някои от вас думата „упражнения” рано сутрин е свързана с неудобство, но знаете ли, че това е един от най-ефективните начини за прогонване на сутрешната раздразнителност? Така подобрявате мигновено настроението си и се зареждате с енергия.

Като краен резултат допринасяте за общото си здравословно състояние. Предлагаме ви да изпълните няколко прости упражнения като скачане на въже, клякания или пък йога. Пробвайте веднъж и ще се убедите колко са ефективни.

Още съвети можете да видите тук