Нека всеки с големи, много малки, щръкнали или клепнали ушлета да си признае смело колко често на ден се замисля дали косата е пусната, шапката добре нахлупена и дали някой кичур неволно не е заметнат небрежно назад, разваляйки ефекта „скрити уши“.

Не бъдете толкова критични към себе си. Нито изглеждате странно, нито смешно, а още по-малко грозно с уши, които не са в рамките на „общоприетата, стандартна“ форма.

Все пак, ако сте твърдо решени, че ушите ви трябва да останат скрити, независимо от това, че има хора, които намират клепналите или големите уши за симпатични, че дори и сладки, тогава продължете със статията на долу.

Тъй като не всеки има възможност и смелост да се подложи на отопластика, а не е и от жизнено важна необходимост, то ви предлагаме основни трикове за прикриване на козметичния недостатък, с които ще „поправите“ доколкото е възможно онова, което природата е пропуснала.

Резултат преди и след отопластика

Изберете подходяща прическа

Прическата е идеален начин за прикриване на ушите – независимо дали са твърде големи, прекалено малки или щръкнали.

Нека не се лъжем обаче, трябва да имате поне средно дълга коса, за да можете свободно да оформяте желаната прическа. Или с други думи - късата коса не е за вас.

Ако имате тънка коса, задължително използвайте продукти и техники за оформяне на обем, за можете да разчитате на перфектната ѝ форма почти през целия ден.

Друг страхотен трик е да се развихрите с къдриците или вълнистите кичури. Носете косата небрежно, заметната на една страна, пусната встрани на път... Все едно! Тя винаги ще пада на красиви каскади коса, които са достатъчно буйни и плътни, за да прикрият ушите.

Не бягайте от прически като опашка, плитка или кок! Просто ги стилизирайте по "по-разрошен" начин. Актрисата Кейт Хъдсън има няколко идеи по въпроса...

Фокусирайте се върху ушите

Шапките са един от най-добрите варианти за коригиране на формата и размера на ушите. Зимата е твърде благосклонна към експериментиране с различни модели шапки. Единственият проблем е, че след като свалите шапката косата ви е всичко друго, но не и добре стилизирана.

Това е причината фризьорите да препоръчват няколко неща – залагайте на къдрави и буйни фризури, които няма да пострадат особено много под шапката; ако харесвате права коса и си държите на елегантно загладена прическа, то тогава трябва добре да обмислите подстрижката си (заложете на етажираната, така ще запазите възможно най-много обема на косата, който е постигнат благодарение на по леките етажи коса) или да използвате задължително стилизиращи продукти (като пяна за коса), които ще направят косъма по-плътен и твърд, а това от своя страна ще запази възможно най-много формата на косата.

През пролетта и лятото можете да се възползвате от изключителни дизайни шапки с периферия, с козирка и пр. Съчетайте с чифт слънчеви очила и събирайте погледите наоколо!

Ако все още нямата шнолки и ластичета, то е време да си накупите. Една от любимите ни прически, направена с помощта на мини полезни аксесоари като тях, е копринено права коса, пусната от двете страни на лицето, а по средата средно дебел кичур и пригладен и прихванат назад.

Как да позирате за снимка

Два са основните ни съвета по този въпрос – извъртайте главата си в лек профил или залагайте на големи и красиви аксесоари, с които да отвличате вниманието от ушите.

И като заключение ще кажем, че жените са по-привилегированият пол, когато става въпрос за форма и големина на ушите, защото разполагат с наистина огромен набор от трикове и аксесоари, с които могат да прикрият всеки недостатък!