Автор
Woman.bg

Как да празнуваме Свети Валентин според астрологията

Макар Свети Валентин да е сравнително нов празник за България, вече много хора с радост го празнуват и използват случая, за да признаят любовта си, да направят предложение за брак или просто да покажат на любимия си човек колко държат на него.

При планирането на празника обаче не бива да забравяме, че настроението ни и дори начина, по който възприемаме казаните ни думи и получените подаръци, се влияят силно от Луната, от това в кой зодиакален знак се намира и от енергетиката на лунното денонощие.

Днес ще ви помогнем да организирате вашия Ден на влюбените така, че да почерпите от него сао положителни емоции.

Общи насоки

През 2015 г. Свети Валентин се пада на ден с много противоречива енергетика. От една страна Луната ще се намира в съзвездието Стрелец, което предполага активни занимания, романтични пътешествия и решителни действия. От друга страна обаче това е 25-ото лунно денонощия („Костенурка“), в което се препоръчва да се отдадете на уединение, пречистване и самоусъвършенстване.

Натиск и стремителност от Стрелеца, покорство и умереност от Костенурката, ловец и жертва, публичност и отшелничество, жажда за любов и желание да ни оставят на мира... Трябва да съчетаем тези тенденции хармонично, за да бъде Денят на влюбените идеален. Това няма да е лесно, но нека се опитаме.

Четете още: Свети Валентин без захар

Къде да празнувате

Ако на Свети Валентин планирате да отидете на ресторант или бар, изберете заведение, в което има уединени сепарета. При това обаче е желателно да разполагате и с дансинг, на който да можете при желание да се смесите с тълпата, да се раздвижите и повеселите.

Чудесно място за Свети Валентин през 2015 г. ще е и частната сауна с голям басейн. Ще можете да пречистите душата и тялото си в компанията на любимия човек и да угодите на твърде активния Стрелец с плуване.

Можете да празнувате и вкъщи. В този случай обаче преди вечеря отидете на разходка, на езда, на обиколка с рикша или на ледена пързалка. Трябва да отбележим, че докато Луната се намира в Стрелец, конете оказват благотворно влияние на енергетиката на човека и на взаимоотношенията му с другите.

Препоръчително меню

Луната е в Стрелец – моментът е идеален, за да пробвате екзотични ястия. При това желателно е храната да е наситена с енергия. 25-ото лунно денонощие обаче предполага умереност в храненето и дори пост. Можете да намерите баланс между тези противоположности, като изберете японска, тайландска или индийска кухня – къри с морски дарове, суши, запържен ориз със скариди и т.н.

Ако смятате сами да сготвите романтичната вечеря, наблегнете на подправките. Ползвайте подправки, които са естествени афродизиаци – анасон, кардамом, джинджифил, канела. При това е добре да избягвате свинското и телешкото – заместете ги с птиче месо или риба.

Четете още: Любовта на известните: Да обичаш от разстояние

Облекло

За тазгодишния Свети Валентин ще е най-добре да облечете тоалет с панталон, който няма да сковава движенията ви. Може да е нещо в източен стил – широки шалвари с къса блузка, допълнени с удобно сако или болеро, няколко дълги верижки на врата или оригинално колие с много камъни.

Ако все пак предпочитате пола, изберете за романтичната вечер дълга свободна туника във виолетово, бордо, лилаво или яркосиньо, може също така рокля с асиметрична дължина – да открива краката отпред и да е дълга отзад.

Ако смятате да празнувате вкъщи, направете си пижамено парти за двама – това е идеален вариант за 25-ото лунно денонощие. Купете си красиви копринени пижами, а като „аксесоари“ вземете различни възглавници, на които да можете да седите и лежите.

Подаръците

Луната в Стрелец ни предразполага към щедрост, така че не бъдете излишно пестеливи, когато избирате подарък за половинката си. Дребните сувенири и плюшените сърчица няма да направят желаното впечатление и дори могат да обидят любимия ви човек, ако си помисли, че не е достатъчно важен за вас.

Идеален подарък за Свети Валентин през 2015 г. ще е пътуване – не е нужно да е твърде далечно, екзотично или изпълнено с комфорт. Можете да измислите маршрут за посещение на околните градове и да поканите половинката си на тематично романтично пътешествие. Дори една двудневна екскурзия с нощувка в малък хотел ще се отрази добре на връзката ве.

Впрочем, 14 февруари се пада в събота, а това е чудесен повод да „отвлечете“ половинката си за уикенда. Нищо не пречи да отложите пътуването и за следващия уикенд, стига само да съобщите за него на празника.

Освен това тази година на Деня на влюбените се препоръчва да подарявате персонални вещи, които да подскажат на любимия човек, че постоянно мислите за него. Най-простият пример за такъв подарък е чаша с принтирана снимка на половинката ви или дреха с портрета на любимия. Можете да подарите и картина, нарисувана по ваша обща снимка.

В какви случаи да предлагате сериозна връзка или брак

Ако сте решили на Свети Валентин да се обясните в любов на някого или да направите предложение за брак, имайте предвид, че тази година подобна стъпка е уместна, само ако познавате човека отдавна. Ако сте заедно само от два месеца, откровенията ви ще бъдат приети като не особено сполучлива шега.

Освен това не е желателно да говорите директно за чувствата и плановете си за бъдещето, ако любовният ви партньор има твърде независим нрав. В противен случай той/тя ще реши, че оказвате натиск. Можете обаче да започнете разговор на философски теми (както Стрелецът, така и Костенурката предразполагат към това) и плавно да насочите темата към вълнуващите ви въпроси.

Ако с партньора си сте не само влюбена двойка, но и мислите еднакво и сте преживели много заедно, вашите признания и предложения ще бъдат приети благосклонно. Най-важното е да не забравяте какво точно ви свързва, защо лично вие се чувствате добре с този човек и сте привлечени от него.

Уместно е да заговорите за брак и ако сте в състояние да предложите не само ръката и сърцето си, но и някакво съвместно начинание или вълнуващо приключение. Същото важи и ако смятате, че бъдещият ви съвместен живот ще е нещо необикновено и вълшебно и имате неопровержими доказателства за това.


Свети Валентин е красив и романтичен празник. Ако подходите правилно, ще можете да издигнете любовната си връзка на едно ново ниво. Използвайте енергетиката на деня разумно, за да изградите личното си щастие.