Автор
Woman.bg

Как да посрещнеш Свети Валентин, ако си сама?

Някои дами приемат самотата на Свети Валентин по особено неприятен начин. Имаме познати, които смятат, че натрапването на сърчица, преплетени пръсти и публични демонстрации като подаряване на рози, плюшени мечета и продължителни, страстни целувки насред спирката са дразнещи и подсещащи, че има хора, които споделят делника си единствено с котката си. Дори сме чували фрази като „Свети Валентин е дискриминативен празник“.

Този Свети Валентин се пада в почивен ден и то не кой да е, а събота – ден, в който обикновено се събраш с приятели, за да си прекарате добре на по питие в някой бар или на традиционния домашен купон. Това означава, че със сигурност сред познатите ще има хора, които ще останат сами насред морето от „ама много влюбени двойки“, за които съботната вечер няма да премине в коктейли и луди танци, а във вечеря на свещи и нежни ласки.

Четете още: Свети Валентин за свободни хора и бунтари

Как да преживееш празника на влюбените, ако си сама и искаш да си изкараш добре? Ето няколко идеи:

Отдай почит на тялото си

Тъй като няма да пръскаш пари за подаръци, заведения и таксита, то можеш да вложиш известна сума в разкрасителни процедури. А защо не си купиш най-накрая карта за фитнес? Направи си нова прическа, посети козметик, отиди на СПА... Погрижи се за себе си с ароматна вана, нежно розе и хубав шоколад. Отпразнувай любовта към тялото си.

Купи си цветя

Да, звучи малко странно, но един голям, красив букет, ще ти донесе и една чисто естетическа наслада. Избягвай червените рози, освен ако не са любимото ти цвете. Украси дома или работното си място с тях, наслаждавай се на цветовете и аромата им, и недей да криеш от хората, че сама си си ги купила. Много важно и те да си купят, ако искат!

Четете още: 6 причини да не изпадате в депресия на Свети Валентин

Организирай вечеря или коктейлна среща с необвързани приятели

Отпразнувай факта, че си “happy single” и че съвсем скоро съдбата ще те изненада с интересно запознанство. Тъй като Свети Валентин се пада в събота, защо не организираш предварително една мини ваканция за уикенда? Отидете с приятели на спа уикенд, наемете вила в китно българско градче, отскочете до морето или просто се сгушете на топло и уютно във вилата на някой от необвързаната ви компания.

Четете още: Как възниква Денят на влюбените

Преоткрий се

Преоткрий някое ново хоби. Ако не си опитвала да яздиш досега, ако си се чудила какво представлява Канго Джъмпс или пък винаги си усещала, че имате талант за декупаж, е време е да опиташ. Ей така, от любов към изкуството, здравето и разнообразието!

Поглези се с любима, но забранена в здравословния ти режим храна и хубав филм

Поръчай си пица или пък си накупи шоколадови десерти... Съчетай онази грешна страна на удоволствието от храната с хубав филм и нека съвестта ти заспи през празничната вечер. Хората наричат такива дни cheat days, т.е. дни, в които можеш да криввнеш от ежедневните правила и норми, за да се отпуснеш и възстановиш баланса. Нека Свети Валентин бъде точно такъв ден.

Четете още: Самотните жени носят по-секси бельо

Стани благодетел

Направи нещо добро, прояви любов и грижа към някого, който има нужда от нея. Посети приют за бездомни животинки (може пък да се прибереш с нов приятел), прати дрешки и храна на дом за сираци или възрастни хора... Толкова много животни и хора имат нужда от частица чуждо внимание и топлина, подари своите на някого.

И накрая, не забравяй, че Свети Валентин може да е просто дата в календара, ескплоатирана до безобразие, но пък е пореден повод да отпразнуваш нещичко – било то любовта или нещо друго...

Замислила ли си покупка за себе си на Свети Валентин? Попаднахме на едно много интригуващо предложение – можете да разполагате с определена сума пари в рамките на един месец, в края на който трябва да върнете абсолютно същата сума – нито лев повече. В случай, че ви се стори интересно и разумно, може да научите повече ТУК.