Днешният начин на живот е изпълнен с предизвикателства, задачи, цели и графици. Понякога това може да те изтощи и ако ти е трудно да се справяш, може би трябва да обърнеш повече внимание на навиците си за сън.

Добрият сън трябва да бъде достъпен за всеки. Именно защото вярваме в това мото, ние от Дормео ти предлагаме да се запознаеш с матрака АйМемори силвър, който отговаря едновременно на всеки вкус. Искаш мек или по-твърд матрак, а може би нещо средно между двете? Дормео АйМемори Силвър ти предлага персoнализиран комфорт. Разбери повече за матрака тук, а междувременно ще ти дадем информация и съвети как да подобриш своята продуктивност само чрез силата на съня.

Доказано е, че спокойният, непрекъсван сън подобрява продуктивността и помага да постигнеш целите си. Защо? Прочети тук:

Повече сън, по-малко стрес

Стресът е нещо, което трудно може да бъде избегнато в съвременния свят, но ако го намалиш е по-вероятно да успяваш да постигнеш целите си. Проучване показва, че липсата на сън е една от най-честите причини тялото ти да изпадне в състояние на стрес. Това, от своя страна, увеличава кръвното налягане и производството на хормони на стреса, като прави заспиването трудно. Дори няма да усетиш как си се озовал в порочния кръг. Затова е важно да се опитваш преди лягане да се успокоиш и да не мислиш за графика и задачите си.

Сънят подобрява паметта

Сънят спомага за подобряването на паметта, затова ако се наспиш добре, ще подобриш способността си да запомняш по-лесно. Един важен процес, наречен консолидация на паметта, се случва, докато спим; той помага на мозъка ни да прави връзки между събития, усещания, чувства и спомени. Затова, докато се наслаждаваш на своя сън, мозъкът ти е зает да запазва спомените, правейки връзки. Звучи сложно, но важното е, че накрая се подобрява продуктивността ти.



Дрямка за подобряване на ефективността

Проучвания показват, че сънят, особено под формата на кратки дремки, може много да освежи ума, дори по-добре и от кафето! Ако искаш да се фокусираш върху задачите си и да дадеш най-доброто от себе си – може би е най-добре първо да поспиш за малко. Звучи добре, нали?

Сънят намалява риска от депресия

Здравословните навици на сън могат да ти помогнат да се справиш с депресията. Въпреки че сънят не може да излекува по-сериозни състояния, е много ефективен за предпазване и облекчаване симптомите на лека депресия. Чудесен начин да се справиш с депресивни състояния е просто да се наспиш: трябват ти около 7 до 9 часа сън на нощ!

За да успееш да се наспиш добре, трябва да се чувстваш удобно и комфортно в своето легло. Често причината това да не се случва е неудобният матрак. Дормео ти предлага матраци с високо качество на достъпна цена. Може да ги разгледаш на официалния уеб сайт dormeo.bg и да поръчаш с до 15 години гаранция. Можеш да се възползваш и от изплащане без оскъпяване с 0% лихва. Ако все още се чудиш, не се колебай - може да провериш кой точно е твоят матрак, защото получаваш 30 дни тест период и безплатна доставка.