Автор
Woman.bg

Как да поддържаме дома си чист само с 6 стъпки?

Много често си казваме клишето "Не оставяй днешната работа за утре", когато се налага да извършим една от не много приятните дейности, а именно да почистим дома си.

Имаме добри новини за вас. Можем да поддържаме дома си постоянно чист и изряден, само ако придобием следните 6 навика:

1.Оправянето на леглото

Забелязали ли сте колко по-различно изглежда стаята ви, когато леглото е оправено? Добре подредените завивки и възглавници създават усещане за спретнатост и чистота, така че не пропускайте да си оправяте леглото сутрин.

2.Организирайте хаоса

Всяка дреболия трябва да си има определено място, така че домът ви да е спретнат и разположението на вещите ви да бъде практично. Създайте си навика всеки ден да връщате вещите, там където сте определили да бъдат, ако сте ги разместили. Тази дейност ще ви отнема точно по 5 минути на ден, но ще предотврати хаоса.

3.Разпределяйте пощата

Неподредената поща може да създаде много приличен безпорядък, така че изхвърляйте всичко ненужно навреме. Или просто определете място, на което да оставяте важните писма.

4.Почиствайте около себе си, когато готвите

Не оставяйте плота и котлоните мръсни, почиствайте, докато готвите. Освен това не оставяйте в мивката да се натрупват съдове за миене.

5.Почиствайте петната и разлятите течности на момента

Всичко се обърква, когато започнем да отлагаме. Освен това изцапаното се почиства много по-лесно, когато е прясно, отколкото ако поседи известно време.

6.Метете пода в кухнята

Бихме ви препоръчало да замитате всички подове вкъщи, но най-спешен е този в кухнята, защото това е помещението, в което се произвежда най-много боклук.