Автор
Woman.bg

Как да носите тесни дънки, ако сте закръглени!

По традиция модните тенденции са рекламирани и популяризирани все от слаби и дългокраки модели, което подсъзнателно ни кара да мислим, че конкретна дреха не би ни седяла добре, ако не изглеждаме като дамите от страниците на списанията.

Затова и много по-пищни представителки на нежния пол не се осмеляват да носят skinny дънки, притеснявайки се, че те ще подчертаят несъвършенствата на фигурата им. Това обаче е далеч от истината. Може да изглеждате прекрасно в деним с тясна кройка, дори и да не притежавате мерките на модел, стига да следвате няколко прости правила.

Вижте кои са те в следващите редове:

Търсете правилния размер

Да избирате дрехи в неподходящ за тялото си размер е най-лошото нещо, което може да причините на фигурата си. Нищо не загрозява формите ви, както носенето на дънки, които са ви малки. Изскачащ корем и силно подчертани бричове са само част от последствията от избора на неточен размер дънки.



Пробвайте дънки със средна или висока талия

За щастие на по-пищните дами дънките и панталоните с ниска талия вече не са модерни. Сега актуални са тези със средна или висока талия, които перфектно прикриват по-закръгленото коремче.



Цветът има значение

Всички знаем, че тъмните цветове оптично правят тялото по-слабо, затова избирайте черни или тъмносини дънки.



Бъдете креативни с останалата част от тоалета си

Избирайте блузи, пуловери, блейзери и якета, които падат над средата на бедрата ви. Това ще ви помогне да балансирате силуета си.

Използвайте ярки аксесоари и залагайте на различни текстури, за да насочите вниманието на околните към частите от тялото си, които харесвате, и следователно да отвлечете погледа от недостатъците на фигурата си.



Акцентирайте върху талията си

Не е тайна, че фигурата тип "пясъчен часовник" се смята за най-женствена и атрактивна. Дори и да не сте от късметлийките, които са естествено надарени с нея, може да се опитате да я постигнете с правилните аксесоари.

За да получите правилните пропорции на горната и долната част на тялото си, трябва просто да акцентирате върху талията. За тези, които предпочитат класическия стил, коланите са най-доброто решение. Ако пък сте по-спортна натура, завържете на талията си блуза или риза.



Обърнете внимание на обувките

Избягвайте обувки с каишка около глезена, защото те правят крака да изглежда по-къс и широк. Един от най-лесните начини за визуално удължаване на фигурата е подбиране на обувки в същия цвят като дънките или пък такива с телесен цвят.