Всяка от зодиите си има своя емоционална природа и темперамент, намиращи се под влиянието на звездите. Ако вярвате в астрологията, не е лошо да прочете как да се държите, когато се окажете в разгорещен спор с някого от 12-те зодиакални знака.

Козирог

Озовете ли се в спор с Козирог, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се постараете да не отмествате темата. Измъкването и опитите за лавиране или изплъзване от основния проблем на разискване, ще раздразни още повече рогатият знак. Така че, придържайте се към темата, и го правете със спокоен и уравновесен тон. Още по-голяма грешка ще направите, ако започнете да ровите в стари рани от миналото.

Водолей

Никога не подценявайте характера на един Водолей. Ще постъпите мъдро, ако подходите с разбиране към неговото мнение и се опитате по възможно най-дипломатичния път да изведете наяве своята позиция. Не забравяйте да се аргументирате. Водолеите са злопаметни, така че бъдете по-позитивни и усмихнато, докато дискутирате с тях. В противен случай лесно може да си навлечете нестихващия им гняв.

Риби

Необходимо ви е олимпийско спокойствие, когато влезете в спор с Риби. В противен случай рискувате да си навлечете яростта на същинска морска буря върху себе си. Давайте го по-кротко и изслушвайте докрай събеседника си Риба. Едва след това изложете своето становище, но задължително с мил и спокоен тон.

Овен

Овенът не понася хората, които проявяват пасивна агресивност към тях. Те се дразнят от апатични, бездушни и арогантни хора, излъчващи студенина в отношението си към тях. Това наистина може да ги изкара от кожата. Влезете ли в спор с Овен, изложете смело позицията си и това, което действително мислите, без да налагате мнението си или да звучите нападателно. Бъдете директни и ясни. Овенът усеща кога го лъжат. Изслушвайте го и не го прекъсвайте, докато ви говори. Иначе това още повече ще да го раздразни.

Телец

Едно нещо е сигурно, когато мнението ви влезе в сблъсък с това на Телец. Колкото повече спорите с Телец, толкова повече рискувате да почувствате върху себе си остротата на рогата му. Телецът е отворен за комуникация и ще опита да даде всичко от себе си, за да се стигне до е един приличен консенсус по мирен път с вас. Почувства ли се обаче неразбран, по-яростен и гневен събеседник от него едва ли ще намерите.

Близнаци

Близнаците се дразнят от хора, които не приемат мнението им на сериозно. Така че, постарайте се да вникнете в тяхната гледна точка и да мим дадете ясна индикация, че разбирате тяхната позиция. Не подхождайте с подигравка към мнението на Близнаците. Това ще ги вбеси още повече.

Рак

Всеки път, когато влизате в конфликт с Рак, се старайте да пазите добрия тон. Устоявайте позицията си, но без да демонстрирате неприязън и арогантност. Бъдете честни със себе си и се дръжте на ниво, докато комуникирате с Рак.

Лъв

Влезете ли в спор с Лъв, никога не го прекъсвайте. Оставете го спокойно да изрази позицията си. Изслушайте с търпение аргументите му. Покажете му, че го разбирате и че уважавате мнението му, но и че вие си имате свое, което желаете да споделите. Добавете, че за вас ще бъде чест да изложите и своето мнение пред него.

Дева

Девата, също като Лъва, обича да бъде изслушвана до край. В противен случай рискувате да си навлечете гнева й. Постарайте се да чуете цялото й становище, и в замяна тя ще върне жеста ви. Достатъчно е само да проявите мъничко търпение, защото Девата действително обича много да говори, и то в детайли.

Везни

Когато излагате мнението си пред Везни, старайте се да го правите с уверен, равен и спокоен глас. Никога не си позволявайте да повишавате тон или да крещите на Везни – това така може да ги разлюти, че никакви молби за милост не биха могли да ви спасят от гнева й.

Скорпион

Скорпионът не търпи друго мнение, различно от неговото. По никакъв начин няма да се примири с факта, че някой се опитва да му държи сметка за каквото и да било. Опитайте се да го настъпите и горчиво ще съжалявате. Така че, каквото и да мислите по даден въпрос, постарайте се да не влизате в конфронтация със Скорпион.

Стрелец

Най-добрата стратегия от ваша страна в случай, че забележите, че нещо е раздразнило Стрелеца, е като го оставете да се успокои. В противен случай, ако Стрелецът се ядоса, бедна ви е фантазията - около вас ще се разрази истинска буря! Тези хора избухват на момента и то много ожесточено, но пък бързо им минава. Те не са злопаметни и известни време след бурен конфликт се държат така, сякаш нищо не се е случило. Но ако започнете да дълбаете в проблема отново, вашият Стрелец може бързо да пламне пак!