Автор
Woman.bg

Как да Не изневерим на спорта по празниците

Декември месец е. Остават броени дни до навечерието на Коледа и Нова Година. Будилникът звъни, а всички нас ни чака дълъг ден, изпълнен със задачи свързани с празничните приготовления и не само. Нито една не ни притеснява толкова, колкото тази, че ще пропуснем вечерната тренировка. Отново!

За да избегнем каквито и да било притеснения, споделям няколко успокояващи съвета, които ще ни позволят да останем верни на себе си.

Още преди да станем от леглото можем да раздвижим тялото с кратка серия на "въртене на колело", "мост", коремни преси и др. удобни упражнения.

Също така, докато е още рано, възползвайте се от времето, което остава преди всички да се събудят, за да осъществите полезни разтягания, кардио упражнения (бърбита, скачане на въже и др.)

От друга страна е много важно да бъдем честни към себе си - през този период от годината няма да имаме възможност да надградим себе си, освен, ако не се окажем огромни късметлии. Затова поставянето на реалистични цели е много важно. Поддържането на индивидуалното ниво е една от тях.

Коледа и Нова година са семейни празници, нали? Защо тогава не ги включите в тренировачната Ви програма. Имате малко дете? Упражнявайте се с него - използвайте го като "тежест", която с лекота ще повдигате, докато упражнявате своята мускулатура.

Движението също е вид тренировка - домакинските ангажименти около празници могат да бъдат по-приятни с музика, на която да танцувате, скачате и още. Доказано е, ритъмът е движеща сила, която пробужда сетивата и тялото. Тя ни изпълва с енергия и тонус.

И не на последно място - примирете се с мисълта, че покрай новогодишните празници, сесиите Ви ще бъдат сравнително по-кратки. Това не бива да Ви смущава, защото в крайна сметка сте спортували, нали!?