Автор
Woman.bg

Как да направим обувките си с висок ток по-удобни

Обичате да носите обувки с висок ток, но те все са ви неудобни? Ето няколко прости съвета как да пощадите краката си, като в същото време ни ги лишавате от любимия си стил.

Пробвайте ги вечерта


Краката ви се подуват с течение на деня, така че обувките, които са ви тесни сутринта, ще са ви още по-неудобни вечерта. Ако не са ви съвсем удобни, когато ги пробвате в магазина, изобщо не ги купувайте.

Разтегнете ги вкъщи

Ако обувките са ви малко тесни, спрейовете за разтягане могат да ви помогнат. Напръскайте обувките отвътре и отвън, а след това ги поносете докато са мокри. Ако все още са ви неудобни, занесете ги на обущар.

Разширете ги

Обущарят може да разшири областта около петата на обувките с високи токчета, така че пръстите на краката ви да не са толкова притиснати. Плоските обувки могат да се разширят както по дължина, така и на ширина. Ботушите могат да бъдат опънати до цял сантиметър около прасците и ако това не е достатъчно, можете да сложите еластично парче, което да разшири зоната. Кожата, велурът и платът лесно се разширяват, но не и лачената кожа.

Четете още: Сладки, сладки обувки

Стегнете ги

Ако ви се изхлузват около петите , това е обикновено , защото обувките са хлабави . Можете да сложите малки парченца велур на гърба им, но те няма да помогне, ако те са с половин размер по-големи от вашия номер .

Сложете подметка


Ако ви се появяват мехури, стелката може да ви помогне. Опитайте с кожени – те са по-тънки и по-трайни от синтетичните, а някои дори са антибактериални. Стелките повдигат крака и намаляват въздействието от ходенето по неудобната градска настилка.

Четете още: Да или не: Сребристите обувки на Джесика Алба