Автор
Woman.bg

Как да намалим високите нива на кръвната захар?

Високите нива на кръвната захар (или концентрацията на глюкоза в кръвта) е предпоставка за развитие на диабет тип 2 и редица сърдечно-съдови заболявания.

За нормални стойности на кръвната захар се считат тези между 3.9 и 6 ммол/л или мили мола на литър. Много е важно при рискови пациенти нивата на кръвната захар да се следят редовно, да се спазва диета и да се води здравословен начин на живот, свързан с достатъчна физическа активност.
Редица натурални растителни екстракти, както и минералите цинк и хром могат да повлияят положително нависоките нива на кръвната захар, и да ги поддържат в норми без странични ефекти.

ДиабетоСтронг е изцяло натурален продукт с уникален състав, който съдържа: екстракт от листата на бялата черница (Morus Alba) ,листа екстракт от Гимнема Силвестре (Gymnema Sylvestris), кора от дърво канела (Cinamomum verum), цинк (цинков глюконат), хром (хром хлорид). Продуктът е предназначен за хора, при които е необходимо поддържането на нормално ниво на кръвната захар.
ДиабетоСтронг спомага за стимулиране на инсулиновите рецептори и за абсорбцията на глюкозата в стомашно-чревния тракт, като повишава способността на клетките да я оползотворят.
В допълнение към състава, цинкът подпомага да се поддържа нормално киселинно-алкалния баланс в организма, допринася за нормалното протичане на метаболизма на въглехидратите, макронутриенти, мазнините и синтеза на протеини.
ДиабетоСтронг е предназначен за хора с диабет тип 2, пациенти, които имат повишени нива на кръвната захар, и за хора със затлъстяване или наднормено тегло.

Диабето Стронг може да се използва в комбинация с медикаменти или други добавки предназначени при диабет.

При научни изследвания, прилагането на една от съставките в ДиабетоСтронг - Гимнема Силвестре(Gymnema Sylvestris) е довело до понижаване на инсулиновите нужди при пациенти с диабет тип 1, а също и до подобряване на глюкозния контрол и понижаване на гликирания хемоглобин (важен показател за нивата на кръвната захар в предходните три месеца). Съществен факт е, че през периода на проучването никой от пацииентите, приемащи гимнема, не е проявил странични ефекти.
При пациентите с диабет тип 2 се наблюдава подобен ефект, като приемът на растението, едновременно с антидиабетните медикаменти, позволява намаляване на тяхната доза. При пациенти в ранен стадий на захарен диабет, е станало възможно и спирането на терапията, по време на прием на му. В допълнение към подобрените нива на кръвната захар, Гимнема Силвестре е довела и до подобрение на нивата на холестерола, триглицеридите и свободните мастни киселини.

За постигане на оптимални резултати, специалистите препоръчват курса на приема на ДиабетоСтронг да е 3 месеца.