Автор
Woman.bg

Как да кажеш на партньора си, че си му изневерила?

Да признаеш, че си изневерила може да бъде много трудно, но трябва да го направиш, ако съществува риск любимият ти да разбере по друг начин.

Ако се чудиш как да му кажеш, има няколко стъпки, които можеш да предприемеш, за да улесниш процеса и за двама ви. Ето с какво да започнеш:

Трябва да бъдеш сигурна, че го правиш с основателна причина

Може да мислиш, че честността е най-добрият подход, но всъщност не винаги е така.Ако си се заразила с полово предавана болест, в резултат на секс без предпазни средства с друг, тогава нямаш избор и трябва да бъдеш коректна.

Ако мислиш, че партньорът, разбирайки за аферата ти, която е приключила, ще съсипе връзката или семейството ви, то тогава ще трябва да запазиш тайната за себе си. Щом си сигурна, че няма да изневериш отново и че цениш приятеля си, да му признаеш за подвизите си няма да е удачно.

Понякога откровеността е себичен подход, с който искаш да се освободиш от чувството си за вина. Ако можеш да живееш с него, то тогава не признавай, защото ще нараниш и себе си, и най-важния си човек без основателна причина.

Избери подходящия момент

Когато решиш да му кажеш, че си изневерила, трябва да си много тактична и внимателно да подбереш времето и мястото. По-добре да не го правиш на публично място, освен ако не се притесняваш за безопасността си.

Петък вечер, когато той има цял уикенд, за да го преживее и не му се налага да ходи на работа в разклатено емоционално състояние, може би е най-добрият вариант.

Запази спокойствие

Показвайки му, че си разстроена, изпращаш грешни сигнали. Трябва да запазиш спокойствие и да му покажеш, че си силна, когато признаваш за постъпката си, за да му поднесеш новината по възможно най-деликатния и внимателен начин, а не да показваш, че чувсвото за вина те съсипва и че имаш нужда да бъдеш утешена.

Бъди честна

Щом веднъж разбереш, че моногамията е била лъжа, няма връщане назад. Разкажи всичко, когато решиш да признаеш за изневярата си, но спести детайли, които могат да бъдат твърде болезнени. Без значение дали сама си решила да му кажеш, или той просто е открил, че криеш афера, бъди готова да му кажеш с кого си му изневерила и кога.

Не го обвинявай

Дори и да си решила, че ще скъсаш с него, след като му признаеш, не го обвинявай. Партньорът ти може да е бил основната причина да изневериш, но сега не е моментът да му го кажеш.

Извини се

Когато се чудиш как да му кажеш, че си го предала, извинението е много важна стъпка. Покажи, че си искрена и честна и че наистина съжаляваш и осъзнаваш, че си го наранила с действията си.

Дай му пространство

Ако той иска да остане сам, точно след като си му споделила за изневярата си, уважи желанието му. Да го умоляваш за прошка в този момент е едно от най-неподходящите неща, които можеш да сториш. Дай му пространство и го остави да преодолее болката. Ще има време да помисли и може да ти прости, но ако твърде много настояваш за прошка, то е много вероятно връзката ви да приключи веднага.

Бъди готова за най-лошото

В някои ситуации връзката ви няма как да бъде спасена, след като признаеш за изневярата си.

Ако намери профила ти в сайт за запознанства, или ако се разчуе по друг начин за постъпката ти, партньорът ти ще трябва да се съобрази с реакцията на приятелите, колегите и семейството си. Дори и да му кажеш, че си му изневерила, преди други хора да научат, е възможно той да вземе решение да се разделите, въпреки това.

Дай му време

Първоначално реакцията му може да бъде болезнена, но определено трябва да му дадеш време да се успокои. След като му отмине гневът, може да реши, че не иска да те загуби и че е готов да ти прости. Не бързай, бъди готова да изчакаш.

Работи над връзката ви

Щом връзката ви оцелее, след като любимият ти разбере, че си му изневерила, ще трябва да обсъдите и да подобрите някои неща, важни за отношенията ви. Ако изневярата направи партньора ти твърде ревнив и започне да взима неразумни емоционални решения, ще ти бъдат нужни много усилия, за да оправиш нещата.