Най-важна е стойката на тялото. Ходете, стойте и седете правилно. Така ще постигнете перфектната осанка.

В днешно време е трудна задача да си запазиш гърба здрав и стойката – изправена. И често, забравяйки да се грижим за здравето си, започваме да се изгърбваме и седим в тази поза с часове...

Разбира се тялото при това придобива прегърбен силует и свиква с това. И при това изглежда все по-непривлекателно...

Четете още: Не ви трябват диети, а трикове

Ако стойката ви е правилна, ще можете да бръкнете с длан между кръста си и стената, а главата и раменете ви ще докосват леко стената.

Винаги се старайте да стоите изправени, с опора и на двата крака. В това положение натоварването на гръбнака е разпределено равномерно. Старайте се да гълтате корема и да държите раменете разтворени, а плешките – събрани, колкото може повече. При ходене и тичане дръжте врата вертикално, а главата – леко повдигната.

Дрехите с вертикални линии издължават най-много. Избягвайте карираните десени и хоризонталните линии по дрехите, тъй като те ви правят да изглеждате по-ниски. За да изглеждате по-високи, изберете рокля, вместо къси панталонки.

Четете още: Ирина Шейк подлуди Кан

Друга "стройна" тайна се крие и в нюансите. Изберете тъмнозелена тениска и по-светло зелени панталонки. Това е още един трик на еднаквата палитра, която променя височината ви.

Високите токчета допълват начина, по който изглеждате, а за крайни щрихи използвайте силата на косата си. Конската опашка е най-подходящата прическа, ако искате да добавите няколко сантиметра на фигурата си.

Четете още: Направи си сама: Ефектна прическа