Маската за лице е най-добрият начин за възстановяване и освежаване на кожата.

Периодичното използване на подходяща маска за лице води до удоволствието да имате здрава и красива кожа. Тя работи като набавя необходими на кожата елементи.

Изключително големият избор маски за лице, срещан в магазините за козметика, може да ви затрудни в избора. Научете на какво трябва да обръщате внимание, когато избирате маска за лице:

1. Маските са разделени в категории, според:

- различните типове кожа – суха, мазна и смесена

или
- при кожа със специални нужди – чувствителна, предразположена към акне, загрубяла или възпалена.

2. Ако имате предразположена към акне кожа, обръщайте внимание на съставки като салицилова киселина, гликолова киселина, сяра и масло от чаено дърво. Салициловата и гликоловата кисели ексфолират кожата, а съставки като сяра и масло от чаено дърво унищожават бактерията – причинител на акнето.

3. Маските с оксидиращ ефект са истинско удоволствие за кожата. Тя е истинска възстановяваща инжекция за пожълтялата, уморена и стресирана кожа. Употребата им има силата да освежава и енергизира кожата в рамките на 5 минути.

Четете още: Съвети за красота от моделите


4. Хидратиращите и подхранващи маски съдържат съставки като глицерин, мед, млечни протеини, алое вера, растителни масла, антиоксиданти и неагресивна основа. Тези маски възстановяват сухата и лющеща се кожа.


5. Почистващите маски обикновено са на основата на глина – те са подходящи при необходимост от дълбоко почистване и мазна кожа. Съставки като зелена глина, глина от Умбрия и каолин абсорбират излишното омазняване, почистват порите и освежават кожата.

6. За да поглезите кожата си – запалете свещи в стаята и създайте SPA атмосфера. Пригответе си приятна ароматна вана, сложете резенчета краставица на очите си и позволете на стреса да си отиде.

Източник: kozmetikata.com