Автор
Woman.bg

Как да изберем име на детето (по Петър Дънов)

Светът е създаден на основата на чи­слата, буквите и цветовете. Голяма наука се крие в буквите, зато­ва те трябва да се изучават. Всяка буква е ключ на известни родове енергии - низши и висши, казва учителят Петър Дънов.

Въпросът с избора на имена е изключително важен. Когато наречем детето по определен начин, ние го зареждаме с вибрациите на отделните букви, които формират името. Така преодпределяме и неговата съдба. Можем да се радваме на щастие и богата съдба, ако сменим името си или кръстим детето си по определен от нумерологията начин.

Българската азбука

Буквите в българската азбука се разделят на три типа, според тяхната вибрация.

Първият вид вибрации са много силни. Те определят принципите ни и действат през целия живот. Затова гледайте да натрупвате повече букви от тази група в името. Такива буква са А, Б, Ц, Д, Е, Ф, Г, Х, И.

Вторият вид пък поддържат силата ни и градят нашия духовен свят. Такива букви в нашата азбука са Ж, Й, К, Л, М, Н, О, П, Щ, Р.

За физическото ни поле и това, което ще направим през живота си, отговарят С, Т, Ю, В, У, Ш, Я, З, Ч.

Гласните букви

А - Амбиция, воля, енергия. Много А в името - критичност, цинизъм, деспотичност.

Е - Активност, промени, душевни вълнения. В ниските полета на физическия свят - материална и обикновена любов, лично благоденствие. В по-висшата степен - духовно развитие и равновесие, хармония, здраве. Много Е в името - нестабилност, разточителност.

И - Интензивна, хуманна натура, жизнена енергия. Движение нагоре и надолу. Слизане за работа и усъвършенстване. Редуване на величие и падение. Много И означава сензитивност.

О - Концентрация, равновесие, воля. Причинява скръб в брака. В изкуството - успех. Много О е беля за инертност и упоритост.

Ъ - Интуитивност, стремеж нагоре, бягство от самотата, колебливост, стремеж за изява, педагогически дейности.

Числото на името

Сборът на всички букви в конкретно име определя същността на дадена личност. Сборът от гласните изразява външните прояви, нуждите и стремежите на душата, активността. Сборът на съгласните букви изразява скритата, непроявената природа на човека. Ако съберем и едните и другите ще видим на какво число отговарят. За да пресмет числото на името си можем да използваме следната таблица за числените стойности на името:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 22

а б в г д е ж з и к

й к л м н о п р с

т у ф х ц ч ш щ ъ ь

ю я ж

Числата на името се събират, докато се получи едноцифрено число. Само ако сборът на името са числата 11 или 22, те не се сумират. Например ако името ви е Вили, то числото на името ви се калкулира по следния начин:

Вили = 3+9+3+9=24=2+4=6 ( по сходен начин може да изчислите и числото на фамилията си). Числото на името за Вили е 6.

1-означава ръководител,водач,независимост, понякога деспотизъм или непокорство.

2-признак за адаптация към всичко, допъл изпълнител, родолюбив, миролюбив, тактичен и дипломатичен. Тук се срещат музиканти и танцьори.

3-артистична натура, човек на изкуството и обикновено- оратор. Нравствена и етична натура. Склонност към забавления.

4-дарба в техническите професии. Организатор, лекар, хирург, материални занимания и практически дейности.

5- приятелски настроен, общува с всички. Променлива личност. Подвижни дейности. Любов към свободата.

6- артистизъм, милосърдие, успех във всяко занимание, което е свързано с възпитаване.

7- застъпник на реда и законите, личност с духовни интереси и занимания с хуманни възгледи и професии, усъвършенстване и философия.

8- има финансови дадености, притежава материални ценности и търговски интереси, върши материални и приложни дейности.

9- това са артисти, проповедници, общественици, педагози, хора с хуманитарни професии, личности на вдъхновението и доброжелателството.

11- проповедници, общественици, добротворци, идеалисти, новатори, хора на практическите дейности.

22- хора на едромащабните дейности, общественици, хуманисти, новатори и водачи.

Според дънов първата буква на името е ключова. Тя има връзка с рождената дата. сборът на числата от буквите на първото име е много важно число. Ако то съвпадне с рождения ден, резултаът се усилва, въздействието става удвоено.

Съвети

Избягвайте късите и еднотипни имена като Мими и Лили. Когато наричаме някого със съкратена или галена форма на неговото име, ние променяме съдбата му и му предаваме друга енергия. Подобно нещо действа отрицателно.

Най-лошо влияние има съкращаването на дългите имена. Например, ако Людмила наричаме просто Люси, етапите в живота й ще бъдат под друга система. Всеки човек живее по 9 години във всяка буква от името си. След последната година на последната буква, цикълът започва отново.

Съвършеното име

Съвършеното име е от нечетен брой букви. Името се дели на три "камъка" - крайъгълен (на първата буква), централен (на средната) и горен (на последната).

Най-силното влияние е на първия. Човек е под неговите вибрации през целия ви живот. Именно той оказва влияние през всеки един от 9-годишните етапи, през които минаваме.

Централният "камък" държи цялата структура на името. Затова, ако то е от четен брой букви и липсва център, човек не може да се концентрира и не може да покаже себе си в пълна степен.

В последния "камък" е заложено постигането на всички наши цели.

Произношение и писане

Всички думи, които са мощни, силни, тихо тряб­ва да се произнасят. Думата "ум" е много силна.

Ако буквите се пишат небрежно и грозно, това ще ви създаде хиляди мъчнотии.

Не бива да се произнасят думите как да е. Една дума така ще я произнесете, че да има ефект, да й придадете съответните трептения. На една дума може да й придадете много трептения, било силни,' било слаби. Затова преди да кажете нещо, спрете, помислете.

Има думи, има шеги, които ако човек ги произнася, цапат човека.

Ако ти се присмееш на някой човек, че има недъг, този недъг ще те постигне. Колко човек трябва да бъде внимателен в приказките си.

Всяка дума представлява едно тяло, има форма и съдържание и, проектирана в пространството, съставя цял един свят.

Някои така се подписват, че името изобщо не се чете. Това са хората, които не искат да им се виждат от никого нещата, колко и какво вършат – да не се знае.

Този, който изписва ясно името си, той свързва добре всичките си работи. Но така пишат и хора, които имат време.

По името на човек може да се предсказва всичко, което предстои да мине през живота му.

На еврейски "Мария" означава солена вода, а "Мара" горчива вода.

Ако в твоята вяра има буквите А, О, И, тя всичко може да направи. Ако на твоята вяра липсва една от тях, тя е слаба вяра и вече се превръща във вярване.



По материали от highviewart.com, teenproblem.net, bratstvoto.net, bradva.bg.