Професионалистите съветват да избирате фон дьо тен на естествена светлина, но това се оказва трудна задача, особено ако козметичният магазин е разположен на място, където е невъзможно да намерите естествена светлина и въздух.

Какво можете да направите в такъв случай?

На първо място, никога не пробвайте фон дьо тен на ръката, тъй като кожата там няма нищо общо с тази на лицето. Най-добре е да пробвате грима в долната част на бузките в близост до костта на долната челюст.

Когато искате да смените фон дьо тена (подобна смяна предстои с настъпването на пролетта и лятото, когато тенът на кожата се променя), винаги се водете от правилото "Един тон по-тъмен, един тон по-светъл". В първия случай става въпрос за прехода от зимен към пролетно-летен фон дьо тен, а втория обратно - от пролетно-летен към зимен.

Четете още: Видео урок: „Без грим“

Ако сте с топъл тон на кожата – златист или жълтеникав, избирате и фон дьо тен с жълт тон, ако сте студен тип – кожата ви е с повече синкав или розов отенък, избирате такъв в розов нюанс.

И един съвет: Нанасяйте фон дьо тена с пръсти, така той се разнася по-лесно и завършекът е по-естествен. Напоследък много дами споделят колко са доволни от гъбичката-яйце, с която гримът се разнася съвършено.

Четете още: Гримиране с пръсти