В Дубай откриха най-високият хотел в света "JW Marriott Marquis", който се издига на 355 метра над земята.

Хотелът се състои от две 72-етажни кули, високи 355 метра. В сряса беше открита само едната кула, като втората се очаква да заработи през 2014 г.



Архитектурата на хотела, който се състои от две кули, напомня финикови палми, а от администрацията казват, че новият хотел е един от най-комфортните и модерни не само в Близкия изток, но и в световен мащаб.

Хотелът е разположен в емирство Дубай край магистралата Shaikh Zayed Road в близост до парка Safa Park.



Хотелът е проектиран за делови хора. Има около 1600 хиляди стаи, а в 14 ресторанта могат да се хранят едновременно близо три хиляди души. Има още СПА-център с басейн и фитнес клуб.



Хотелът е предназначен най-вече за бизнес пътувания и предлага място за мащабни международни конференции и изложения. Цената на вечер в една от стаите струва 326 долара.

„Нашият хотел ще запълни нишата в хотелския бизнес. JW Marriott Marquis ще предложи на големи групи от 1000 души да се срещнат, да обядват, да пренощуват и всичко това под един покрив. По този начин ще се укрепи още повече имиджа на Дубай, като световна столица за конгреси и изложби", коментира Рупрехт Квейч, генерален директор на хотела.