Автор
Woman.bg

Йоко Оно сама намерила любовница на Джон Ленън

Американката Мeй Пeнг станала навремето любовница на непрежалимия "бийтълс" Джон Ленън по личната молба на съпругата му Йоко Оно.

Необичайната история разкрива самата Мей Пенг пред ИТАР-ТАСС в разговор, посветен на 50-годишнината от първото турне на "Бийтълс" в САЩ.

Пенг и семейството на Ленън се запознали в началото на 70-те години, когато то се преместило в Ню Йорк. Джон и Йоко я помолили да им стане помощничка в творческата дейност.

През лятото на 1973 г. Пенг координирала музикалните проекти на Джон, когато Око се обърнала към нея с необичайно предложение.Тя обяснила, че отношенията с мъжа й се влошили напоследък и помолила момичето да стане любовница на Джон за известно време.

Така започнали романтичните отношения между Пенг и Ленън, които продължили година и половина. Този период станал най-продуктивният в творчеството на Ленън след епохата на "Бийтълс". Тогава той изкомпозирал три албума Mind Games, Walls and Bridges и Rock `n` Roll, сътрудничил с такива музиканти като Елтън Джон, Дейвид Бауи, Мик Джагър, Ринго Стар и Хари Нилсън.

Пенг продължавала да играя ролята на негова асистентка. По думите й Ленън бил "истински хамелеон" – непрекъснато се променял. Най-много в него й харесвало това, че въпреки огромната слава той винаги бил скромен, а понякога и беззащитен.

"Той никога не бе престанал да чувства и именно за това песните му са толкова истински. В пет или по-малко думи той влагаше дълбоки неща, които се оказваха близки и понятни на всеки. И не беше задължително хората да знаят английски език, музиката е универсален език".

През февруари 1975 г. интимната им връзка била прекъсната. Пенг преминала на работа в звукозаписната компания "Айлънд рекърдс", където координирала издаването на албуми на такива музиканти като Боб Марли и Робърт Палмър.

През 1989 г. тя се омъжила за продуцента Тони Вискони, с когото имали две деца. След 11 години двамата се развели. През 1983 г.
Пенг публикува мемоарната си книга "Да обичаш Джон", в която описва времето, прекарано с Джон, а също отношенията му с Пол Макартни, Ринго Стар и Джордж Харисън.

През 2008 г. тя издаде втора книга албум със снимки от времето на връзката й с Джон.

Преди това тя пазила тези снимки в кутия за обувки и ги показвала само на най-близките си. На една от снимките е запечатан исторически момент – на 29 декември 1974 г. Ленън се подписва на документ, който обявява края на "Бийтълс".

Тя смята да преиздаде "Да обичаш Джон". В момента Пенг води радиопредаване на различни теми и има собствена линия бижута в стил фен шуй. Живее в северната част на щата Ню Йорк и поддържа добри отношения с първата жена на Джон Ленън Синтия, а също със сина му Джулиън, който е от брака му именно със Синтия, пише БГНЕС.