Йога съчетава в себе си фитнес и философия за постигане на хармония между тялото и духа.

Защо холивудските звезди толкова харесват асаните, техниките за правилно дишане, медитациите и системата аюрведа?

Защото йога ще ви помогне не само да се отървете от стреса и вътрешното напрежение, но и да отслабнете и да поддържате добрата си форма и тонуса си.

Редовните тренировки по йюога за отслабване са тайната на перфектната фигура на Мадона, Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън, Сара Джесика Паркър и Мег Раян, както на топмоделите Жизел Бундхен и Миранда Кер. И това далеч не са всички звезди, практикуващи йога.



По какъв начин йога помага да се отървете от излишните килограми?

Специалната атмосфера на тренировките ще ви научи да се вслушвате в тялото си, ще го настрои към необходимите промени, а проверените от многовековния опит упражнения и правилното дишане ускоряват метаболизма, тонизират мускулите и даряват тялото с гъвкавост и сила.

Да, класическите упражнения в бавен ритъм изгарят по-малко калории от тичането например. Но има много видове йога за отслабване, които се отличават с интензивно натоварване – силова йога, ащанга-йога, бекрам-йога и др.

Преди да започнете да тренирате, e препоръчително да се консултирате с лекар и инструктор – йогата като всеки друг спорт не се препоръчва при определени здравословни проблеми, например заболявания и травми на ставите.

Ако нямате физическа пречка да започнете заниманията, предлагаме ви онези видове йога, които предпочитат Мадона, Дженифър Анистън, Лейди Гага и други знаменитости.

Приятно отслабване!

Очаквайте продължение