Автор
Woman.bg

Изящни, копринени и дълги мигли с техника "Косъм по косъм"

През всички епохи жените са стараели да усъвършенстват външния си вид с подръчни средства и природни дарове. В днешно време обаче ни остава само правилно да си изберем един или друг тип козметична корекция.

За съжаление далеч не всички жени имат дълги и гъсти мигли, нито пък достатъчно време за старателен ежедневен грим. Сигурно ще се съгласите, че е къде-къде по-приятно сутрин да се излежаваш още един час в леглото, вместо да се гримираш пипкаво пред огледалото. Днес има една привидно чудесна алтернатива – удължените мигли. Те общо взето по нищо не се отличават от добрите стари изкуствени мигли. По-трайни са, но и по-вредни, отколкото бихме искали.



Един от основните минуси на удължените мигли е тяхната нетрайност. Въпреки че се държат на клепача много по-дълго от изкуствените - около 3 седмици е максималната им трайност. Причина за това са естествените ни мигли, които се сменят приблизително веднъж месечно.

Друг недостатък – в стремежа си към красотата много жени забравят, че всяко едно изкуствено тяло по тях изисква значителни ограничения в ежедневието. Удължените мигли не бива да се оцветяват със спирала и да се мокрят със солена или хлорирана вода. Ако сте си мечтали за море или басейн – забравете това и запомнете друго – с удължени мигли ще можете да спите само по гръб или настрани, но в никакъв случай по корем. Иначе може сутринта да се събудите със съсипан имидж.

Дотук с недостатъците. Удължените мигли имат и немалко предимства. Първо – с тяхна помощ ще имате уникалната възможност да промените естествената форма на окото си, като се възползвате от редица методи за удължаване. Освен това погледът ви ще стане по-дълбок и изразителен, което не винаги е възможно за постигане с обикновена спирала.

Удължените мигли са красиви и практични – с тях ще си спестите разходи и време за купуване, нанасяне и почистване на спиралата, ще се отървете от притесненията, че при дъжд спиралата ще се разтече и т.н.

Удължените мигли издържат до 3-4 седмици, като веднъж в месеца си поди на подръжка. В момента съществуват два вида удължаване – традиционно (по няколко мигли наведнъж) и по японска технология (залепяне мигла по мигла). Вторият тип удължаване е по-практичен, тъй като при него изкуствените мигли издържат по-дълго, а и изглеждат по-естествено.

Изкуствените мигли се правят както от синтетични, така и от естествени материали (например от козина от норка или пък коприна). Най-добре изберете натуралните материали, тъй като изкуствените могат да съдържат найлонови влакна и да предизвикат алергична реакция.

Удължаването става по следния начин – в долната част на естествения ви косъм с лепило се залепя изкуствен. Косъмчетата биват три вида – къси (8 мм.), средни (10 мм.) и дълги (12 мм.). Лепилото също бива два вида – черно и безцветно. Безцветното маскира местата на залепяне, а черното стои като очна линия. Изберете онова, което ви харесва повече.

Какво не бива да забравяте:

1. Не бива да мокрите миглите си в продължение на 2-3 часа след процедурата, тъй като лепилото трябва да изсъхне добре.
2. Не ползвайте мазни кремове и демакиажи. Те разтварят смолата.
3. Не си търкайте очите. Трябва да докосвате крайно внимателно миглите си и то само два пъти дневно – при миенето сутрин и вечер.
4. Не си правете маски на пара по-малко от 48 след удължаването.
5. Не ползвайте водоустойчива спирала. Почистващото средство за нея съдържа масло, от което изкуствените ви мигли ще паднат.
6. За почистване на грима от очите най-добре ползвайте гел или лосион за почистване на нормална спирала.
7. Хлорната и морската вода могат да са вредни за удължените ви мигли.
8. Избягвайте спането “с лице във възглавницата”. В противен случай изкуствените ви мигли ще паднат.



Миглите и контактните лещи:


Няма конкретни медицински противопоказания за хората, носещи контактни лещи да си удължат миглите. Но! Много е възможно изкуствените ви мигли да паднат значително по-бързо заради поставянето и свалянето на лещите.

Да си удължите ли миглите или не?

Много жени се притесняват дали удължаването е безвредно за здравето. На този въпрос обаче няма точен отговор – всичко е твърде индивидуално.

Във всеки един козметичен салон ще ви уверяват, че процедурата е напълно безопасна. Все пак поискайте от козметика сертификати за материалите, с котио работи. Важна е и репутацията на козметичния салон. Не ви препоръчваме да си удължавате миглите при козметици, работещи по домовете. Ако впоследствие имате проблеми, няма да има кого да обвините за тях.

Още няколко предупреждения:

1. Имате алергия към лепилото (то обикновено се прави на осоновата на смола). Козметолозите твърдят, че лепилото е абсолютно безвредно за очите, но вие можете да проведете свой собствен тест, за да сте абсолютно сигурни. Поръчайте в салона да ви залепят само 2-3 мигли и ходете с тях едно денонощие. Ако така и не усетите никакви неприятни симптоми по клепача си, можете смело да се върнете в салона за пълна процедура.

2. Често страдате от конюктивит. Крайно нежелателно е да си удължавате миглите.

3. Миглите ви са толкова слаби, че не могат да издържат тежестта на присажданите влакна. 3-4 дни след процедурата миглите ви ще започнат да капят по няколко наведнъж, така че рискувате да останете с “плешиви” очи.

4. Кожата на клепачите ви е твърде мазна. В такива случаи удължените мигли също не издържат задълго.

Към теста