Кожните проблеми могат да доведат до загуба на самочувствие, самоувереност и себеуважение. Промяната на цвета на кожата в определени области от тялото е един от тези стресиращи козметични проблеми, с които се сблъскват много жени по света.

Тъмната кожа в областта на подмишниците разваля целия ви летен облик само с едно повдигане на ръцете и за съжаление не е нещо, което може да се коригира с фон-дьо-тен или пудра.

За да сложите край на този проблем трябва първо да разберете причините за появата му, а в последствие да приложите и някои от съветите за премахването му, които ще ви предложим.



Бръсненето е вероятно най-разпространения причинител на потъмняването на кожата в зоната на подмишниците. Този метод за обезкосмяване въздейства директно върху кожата, наранява горния й слой, а с годините я кара да загрубее. Съветът ни, разбира се, е да изпробвате други методи за премахване на окосмяването като кола маска или епилация.



Всички знаем колко важно и полезно за здравето и красотата на кожата е редовното ексфолиране. Необходимо е веднъж седмично да ексфолирате и кожата на подмишниците с продукти, съдържащи млечна киселина.

Дезодорантите и всички други средства за ароматизиране и предотвратяване на лошата телесна миризма също предизвикват поява на тъмни петна. Но тук решението на проблема остава само и единствено във ваши ръце и правилният избор, който ще направите в зависимост от реакцията на кожата ви. Ако се изприщвате от някой продукт, или пък не ви предпазва достатъчно дълго от изпотяване веднага го сменете и продължете с търсенето на най-подходящия за нуждите ви.



Тъмните петна се появяват много често по време на бременност, заради хормоналния дисбаланс, който обаче изчезва до няколко месеца.

И така, след като се запознахме с някои от водещите причинители на тъмните петна под ръцете нека ви предложим и няколко начина за премахването им.

- Логично, всичко тъмно има нужда от избелване... В този смисъл лимонът е един от основните ви помощници в борбата с петната.



Следната процедура е много резултатна: нанесете върху подмишниците сок от лимон, а отгоре и слой бебешка пудра. Изчакайте да подействат 10-12 минути и изплакнете с хладка вода.

- Можете също така да настържете кората на един лимон и с нея да ексфолирате кожата.

- „Остъргването” на кожата по време на баня със сода е друг добър вариант за премахване на тъмните петна.