Автор
Woman.bg

Изпитано и одобрено: Домашна грижа за красотата

Съществуват разкрасителни процедури, които са изпитани с времето и заслужено са си спечелили челните позиции в класацията ни за най-ефективни домашни рецепти за красота.

Посрещнете празниците красиви и поддържани без да хвърляте десетки левове за козметика и професионлани процедури.

Ето кои са личните ни фаворити:

Ексфолиант за тяло с кафе

3-4 дози утайка от сварено кафе, малко зехтин и захар – точно тези три съставки са ви необходими, за да забъркате антицелулитния ексфолиант. Смесвайте ги на око и не прекалявайте със зехтина, освен ако нямате много суха и чувствителна кожа.



С кафената смес започнете интензивно да търкате проблемните си зони. Търкайте, докато ръчичките ви не започнат да се изморяват (3-4-5 минути). Оставете кофеинът да подейства още малко върху кожата и изплакнете. След баня задължително нанесете овлажняващ лосион за тяло.

Маска против черни точки и пъпки с аспирин

Важно!!! Правете маската вечер или в ден, в който не смятате да излизате навън. непосредствено след нея кожата е по-силно фоточувствителна и има риск от образуване на пигментни петна! В никакъв случай не употребявайте тази маска, ако имате алергия към аспирин!



Необходими продукти за маската: 3-4 аспирина няколко капки хладка вода кисело мляко или мед. Стрийте таблетките аспирин на прах. Добавете няколко капки хладка вода и разбъркайте до получаването на хомогенна каша. По избор можете да сложите половин супена лъжица кисело мляко или мед. Нанесете така приготвената маска върху лицето с помощта на тампон или с пръсти. Оставете да подейства 10 минути. Измийте с въртеливи движения и хладка вода.

Топла маска за коса с кокосово масло

Измийте косата си в същия ден, когато планирате да направите маската. Избягвайте да използвате много козметични продукти в този момент, като мусове, гелове или лак, тъй като това може да попречи на горещото масло да проникне в космените фоликули. Никога не загрявайте директно олиото, а направете водна баня. Оставете водата да заври, след което в чаша сложете 2 супени лъжици кокосово масло. Оставете маслото за няколко минути да стане топло, но не горещо. Сложете няколко капки от сместа на ръката си, за да проверите температурата. Прилагането на много горещо масло може да уреди косата ви.

Преди да започнете процедурата косата ви трябва да е само леко влажна, не напълно мокра. След това натопете памучен тампон в маслото и го втрийте симетрично в целия скалп, тъй като трябва да проникне дълбоко и да подхрани корените. Масажирайте добре, след което с пръстите си разнесете течността по цялата дължина на косата. Накиснете кърпа за баня в топла вода, изстискайте много добре и след това я увийте около косата си и я оставете за 15 минути. Топлината на кърпата ще помогне косата ви да поеме цялото масло. Накрая измийте с шампоан много добре.


Шеметна грива с тривитаминол

Смесете 2 с.л.тривитаминол, 1 яйце, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 с.л. бадемово масло и 1 с.л. мед. Нанесете в корените и каквото остане по дължината на косата. Останете така, без да покривате косата, поне 1 час. Отмийте с хладка вода. Внимавайте, защото маските с мед често се отмиват доста трудно. Убедете се, че напълно сте отстранили остатъците от маската от корените. Иначе няма да успеете да се срешете.

Колко често можете да прилагате маската за коса с Тривитаминол? Огледалният блясък, по-бързият растеж ще ви направят впечатление още след 1-2 маски. Препоръчваме консистенцията да се прилага не по-често от един път в седмицата, за да не се допуска излишно омазняване на косата.




Доматената маска за лице на Блейк Лайвли

1 голям добре узрял домат (с лъжичка издълбайте вътрешността на домата и я изсипете в кухненския робот) 1 връзка магданоз (измийте го добре, накъсайте го на едро и го сложете в кухненския робот при домата) 1 пълна супена лъжица пълномаслено кисело мляко Смелете на паста магданоза и домата. Изсипете готовата смес в купичката, добавете киселото мляко и с помощта на шпатулката разбъркайте добре.

Нанесете маската върху лицето, избягвайки зоната около очите и устата. Оставете маската да подейства в рамките на 15 минути. Изплакнете с хладка вода и леко подсушете лицето с чиста, мека кърпа.



Най-подхранващото почистване на грим


Състои се от две съставки - розова вода и натурално масло от жожоба. Правете си малки количества, за да имате винаги пресен продукт. Предлагаме ви да смесите в тубичка с пурверизатор 80 мл. розова вода и 20 мл. масло от жожоба. Преди употреба разклащайте, за да се смесят двете съставки, които в състояние на покой стоят разделени - маслото изплува на повърхността на водата.