Автор
Woman.bg

Уилям, Хари и Кейт в откровен разговор за живота

През последното денонощие видеото с откровения разговор между принц Уилям, херцогинята Кейт Мидълтън и принц Хари предизвика фурор в социалните мрежи, тъй като за пръв път Кейт говори открито и дълго за себе си и чувствата си пред обществото.

Според списание Вог херцогинята на Кеймбридж има постоянно присъствие в публичното пространство, но рядко й се дава думата. В 7-минутното видео именно тя води разговора, в който са засегнати темите за психичното здраве, за трудностите в живота им и за загубата им - смъртта на принцеса Даяна. Принцовете и Кейт споделят открито важни моменти от жизнения си път и как преодоляват изпитанията, пред които ги изправя съдбата, в подкрепа на британската организация Heads Together. Целта на кампанията и на открития разговор между кралските особи е да вдъхне кураж на хората, които изпитват емоционални затруднения и да не се страхуват да споделят.

Представителите на кралското семейство участват в много инициативи, свързани със здравето, благотворителността и спорта. Една от тях е и Лондонският маратон, чието начало бе дадено именно от Кейт, Хари и Уилям. Тримата заедно натиснаха червения бутон за старт на маратона, в който броя на участващите атлети тази година е 50 хиляди.

Самата Кейт разкри, също както и Даяна преди години, че се чувствала сама и изолирана от външния свят. Мидълтън говори и за трудностите, които всяка млада майка среща и колко много изненади крие отглеждането на първо дете, въпреки солидната подготовка.

"Когато станеш майка за първи път животът ти се променя напълно. Никой и нищо не може да те подготви за това, което предстои", споделя Кейт.

Уилям и Хари от своя страна разкриха за стреса и трудностите, които им е донесла трагичната смърт на майка им.

"Загубих майка си, когато бях едва на 12 г. и потискането на емоциите и тъгата през тези 20 години мога да кажа, че се отразиха не само върху мен като човек, но и върху работата ми", разкрива Хари.

"Ние с Хари никога не сме говорили много за загубата на майка си. Много по-лесно е да избягаш от проблема и да пренебрегнеш тъгата в себе си", добавя Уилям.

Четете още: Защо кралица Елизабет II празнува два рождени дни?

Към инициативата се присъедини и Лейди Гага, която открито говори за психическите травми и как е преодоляла факта, че е била изнасилена.

Вижте цялото видео, което кралското семейство сподели в социалните мрежи:

Коя беше Алис?