Напоследък пластирите за стъпала, които извличат токсините от тялото, са истински хит на пазара.

Идеята на пластирите е да ни отърват от токсините, блокиращи нормалната циркулация на кръвта, което по-късно причинява много болести, които имат ужасно въздействие върху здравето на хората, като например ревматизъм, артрит, дерматози, ангиопатия, високо кръвно налягане и други.

„Магията“ им се крие в съставките по повърхността на пластира, които извличат тежките метали и отрови от тялото – дървесен оцет, лечебни растения и билки, от които особено популярни са мента, магарешкият бодил, бъз, както и минералът турмалин.

Виждали сте не една реклама на пластири в интернет, които след отлепяне от стъпалото са почти черни от изсмуканите токсини от организма ни. Въпросът е – наистина ли това са тежките метали и отрови в тялото ни?

Според експерти от Центъра по онкология към университета в Питсбърг има причина да се съмняваме в реалните качества на пластирите. Начело с д-р Девра Дейвис (директор на центъра и главен токсиколог) се провежда елементарен експеримент – няколко пластира се поставят на съд с кипяща вода и след кратко време ефектът е същият – потъмнели, сякаш замърсени, повърхности.

След подобни експерименти и в други лаборатории в Америка, се стига до заключението, че пластирите няма да бъдат признати като лечебни от Американската администрация за контрол върху храните и лекарствата, както и от Федералната комисия по търговия.

Вие използвали ли сте подобни пластири?

Не знаем кое как действа на детоксикацията на тялото ни, но сме убедили в един по-прост, по-бавен, но и по-сигурен метод – чрез специален режим на хранене, за който можете да прочетете в материала Време е за детокс!