Автор
Ева Лъчезарова

Изчистени линии, точки и уникални рисунки = новата колекция на Knapp

Knapp са една от любимите ни български марки и са едни от малкото, които имат собствен почерк.

За нас е изключително интересно и любопитно да следим развитието им и няма да скрием, че отново успяха да ни заинтригуват, провокират и вдъхновят.

През изминалия уикенд момичетата показаха пролетно-летните си предложения в своя шоурум, а ние побързахме да ги поразпитаме, затова какви ще бъдат следващите месеци по Knapp-ски.

Какво ви вдъхнови за main колекцията, която представихте съвсем скоро. Тя е доста различна от моделите, които сте показвали досега и все пак в нея присъства и характерният за KNAPP почерк.

Всъщност, според нас си е доста характерна за Knapp, но ще вземем предвид, че създава и други усещания.

За нас вдъхновението винаги е едно - чистата линия на дрехите и добрата геометрия в кройките или в елементите, а често и двете.

Тази пролет по-геометрични и семпли от всякога! Както винаги се съобразяваме с категоричното разграничаване на двете линии, затова тази носи повече строгост, но не прекомерна. Някои дами с по-екстравагантен стил могат да ги адаптират и към по-ежедневния си гардероб. Тази серия е по-малка, но включва рокли, поли, корсет и хита на сезона - гащеризона!

Четете още: Пролетта според ... стилистката Антония Йорданова

Бижутата към нея са доста интересни, разкажи ни и тяхната история?

Бижутата естествено следват посланието и излъчването на колекцията и отново са плод на колаборация с младия Милко Бояров, който съвсем скоро ще бъде студент във Великобритания и се възползвахме, като за последно на този етап, да поработим с него.

Спряхме се на присъщия му плексиглас, тъй като избрания от нас е именно в цвят лайм и чудесно допълни дрехите. Имаме повече избор на обеци, има колие, както и една изключително харесвана тока, която наистина може да преобрази и най-семплия тоалет в бижу.

Четете още: Есенно-зимни предложения от KNAPP


Вече стана традиция в Light колекцията да си сътрудничите с различни артисти, този път обаче изненадахте всички с графики, дело на Зина Неделчева. Разкажи ни повече за проекта, как се зароди идеята и как я реализирахте?

Всъщност до момента не сме работили с други артисти, освен дизайнери на бижута - Милко Бояров и Калина Чанкова. Затова решихме, че при толкова вдъхновяващи колеги, които се изявяват в различни области, би било голям пропуск да не създадем нещо заедно.

Преди известно време Зина се обърна към нас със запитване за наши дрехи, които беше харесала и ние разгледахме нейния профил, в последствие сайт и така се оказахме безутешно влюбени в работата й. Можеше да не приеме идеята й, но за щастие се оказа ентусиазирана, колкото нас и така пренесохме образите, с които тя създава истински приказки върху наши модели и така се случи тази, за момента изключително успешна колекция. Реализацията е сложен процес, чисто технически, но си струваше.

Четете още: Мечешка прегръдка с марка Knapp

Отново сме затаили дъх в очакване на абитуриентските балове и с какво ще ни изненадат те през тази година, каква ще бъде KNAPP абитуриентката?

За другите абитуриенти не знаем и даже предпочитаме да си спестим някои гледки, но нашите абитуриентки са семпли, елегантни момичета, които вероятно ще бъдат естетична глътка въздух сред тоновете тюл, органза и волани. Няма изненади, тъй като идвайки при нас, те са припознали в стила ни нещо, което харесват за себе си и процеса на работа с тях е приятен и лесен. Колебанията обикновено са свързани с цветовата гама, която е доста променлива според вкусовете им и имаме много пастелни, но и доста експресивни и ярки.

В шоурума си имате налични и модели от предишни колекции, това означава ли, че всяка дама, която желае може да поръча и тях?

Да, това винаги е било факт! Откакто съществува марката, това е което искаме да бъде част от начина ни на работа. Всяка дреха, проектирана и включена в наша колекция някога, е част от каталога ни и следващият сезон само добавя нови предложения, а не обезценява тези от предходния сезон. Това е израз на целта и веруюто ни за стила, който е многократно по-важен от тенденциите. Ако днес някой си купи или поръча рокля Knapp от преди две, три години, тя отново ще изглежда адекватна на момента. Затова в шоурума винаги има изложени модели от минали колекции.