Маникюрът до голяма степен зависи от използвания лак.

С помощта на нашите препоръки няма да сбъркате в избора си следващия път, когато отивате в магазина да си купите лак за нокти.

1. Преди да купите даден лак, непременно вземете шишенцето в ръка и вижте консистенцията на лака. Капката трябва да капне от четката в рамките на 5 секунди, иначе лакът е твърде гъст, ще се нанася трудно и скоро ще изсъхне съвсем.

2. Огледайте четката – косъмчетата трябва да прилягат плътно едно до друго и да са равно подрязани. Самата четчица трябва да е дълга, мека и с тънък прав косъм. Огледайте и шишенцето – ако етикетът е залепен накриво, буквите по надписите са изтъркани, шишенцето е криво или одраскано, то този лак едва ли е качествен.

3. Най-добре си купувайте лакове с топче за разбъркване вътре. Така лесно ще можете да разбиете на еднородна маса цялото съдържание с няколко движения.

Важно! Сега има много бързосъхнещи лакове, които изсъхват само за 60 секунди. Това от една страна е прекрасно, но… този ефект се постига заради формалдехидите в лака, които са вредни за нокътя колкото и ацетона. Формалдехидите изсушават нокътя и го правят по-чуплив. Най-много страда от тях повърхността на нокътя – тя става неравна и нащърбена.

Очаквайте продължение