Един от най-важните аксесоари, завършващ образа на една младоженка е булчинския букет.

При избора на букет трябва да се имат предвид няколко факта - стила на сватбата, личните предпочитания на младоженката, годишния сезон и модните направления във флористиката.

Четете още: Красивата булка на Christos Costarellos

На мода са ярки декоративни аксесоари, украсяващи букета - ленти, брошки, дантела, цветя от метал. Една от най-нашумелите тенденции е използването на пера от щраус.

Като цяло, най-актуална тема в сватбената украса е градинската. Ако говорим за цветове, то тук има две крайности — игра на контрасти и монохромност (преливането на оттенъци на един основен цвят). Бялото, както и при роклите, отстъпва място на цветното, но тоновете са пастелни и приглушени, нежни и романтични.

През зимата фаворити са градинските рози в пастелни цветове.

През пролетта акцентирайте върху розови божури, люляк, ранункулус, делфиниум, лавандула, орхидея и разбира се, кокиче и минзухар.

А през лятото можете да експерементирате с цветове и форма. През този сезон в булчинския букет много добре ще изглеждат маргаритки, хортензия, синчец, далия, различни билки.

Четете още: Красиви булчински прически

Есенните букети са в много меки цветове - жълто, оранжево, кафяво. А най-актуалната тема през този сезон е горската. Все повече флористи използват различни видове треви, полски житни класове, стръкчета от растения, плодове.

Каквито цветя и да изберете, не забравяйте - идеалният букет не е този, който се счита за модерен, а този, който подчертава вашата индивидуалност и красота.