О, мислите, че има още време до морето? Помислете пак и си направете проста сметка на база натрупания опит през годините – мине ли Великден, времето започва да прелита над главите ни скорострелно и „хоп!“ - дошъл краят на юни.

Лято, море, бански... Истинска идилия, която може да бъде провалена както от дъждовно време и множество медузи във водата, така и от неподходящ бански.

Предлагаме ви няколко ценни съвета за това как да изберете новия си бански:

Пазарувайте, когато сте в добро настроение

Настроението може да зависи от слънцето навън, от хубав разговор с приятел или от страхотна музика в слушалките. Но тъй като става въпрос за проба на бански, то състоянието на фигурата ви е от особено голямо значение. Не яжте солени храни или такива, които си знаете, че ви карат да се подувате (ние например имаме проблем с чая, прасковите и ядките).

Раздвижете се в пробната

Ако даден бански ви стои превъзходно в изправено и сравнително статично положение на тялото, то изненадите на плажа, около басейна, във водата или по време на игра на плажен волейбол могат да бъдат неприятни. Когато облечете банския, се наведете напред, потанцувайте, клекнете и вижте дали не се появяват малки фалове като излизане на гърдите от горнището, смъкване на долнището и пр. Длъжни сте да сведете до минимум вероятността банският ви да се държи непослушно, след като излезете от уютната пробна.

Не се повличайте по тенденциите

Това можете да си го позволите, ако имате тяло на фотомодел. Ако ли не, просто се старайте да се придържате винаги към моделите бански, които стоят добре на фигурата ви.

Възползвайте се от шарките

Просто правило – ако не знаете как с помощта на различни дизайни и кройки да подчертавате гърдите или дупето, то го правете с цветове и шарки в посочените области. Например, искате да подчертаете бюста – бански с горна част на готини, шарени цветя, а долната в черно или тъмносиньо.

Обръщайте внимание на презрамките

Много дами игнорират дебелината на презрамките на банските си, а те са съществена част от изграждането на една удобна и балансирана плажна визия. Ако сте фина и без особено голям бюст, горнището ви трябва да се държи на деликатни връзки, които да подчертаят нежността на фигурата. По-едрите гърди и добре развит торс не биха се обидили на чифт дебели връзки, които ще поддържат прелестите на място.

Имате широк ханш?

Приковете вниманието в горната част на тялото с цвят, хоризонтално райе или къдрички. Няма друг начин, повярвайте ни. И забравете за долнища тип боксерки, те са подходящи за малки дупета или стегнати, спортни такива.