Времето навън става все по-студено, вятърът се усилва и малко по малко започваме да приемаме факта, че зимата е тук.

Този петък ще бъде "черен" - страхотен повод да инвестираме по-малко пари в по-скъпо и качествено палто. Но не какво да е палто, а съвършено пасващо на фигурата, характера и осанката ни.

Представияме ви пътеводителя на списание Vogue относно това какъв модел палто да изберете.

За фигура тип "ябълка"

Подходящо за вас е палто със силует, леко пристегнат в кръста. Това е един от най-жествените типове палта, затова последвайте примера на Оливия Палермо (жълтия вариант) и се сдобийте с подобно!

Коя е най-добре облечената звезда на Британските награди за мода?

За фигура тип "круша"

Тук бихте могли да се спрете както на късо, така и на дълго палто, но е хубаво то да е вталено в областта на талията и да се разкроява отдолу. Такова палто стои много красиво върху рокля в подобна кройка.

За фигура тип "пясъчен часовник"

В момента са изключително популярни палтата с колан тип "халат". Ако имате фигура с форма "пясъчен часовник", сте късметлийки, защото ще ви стоят много добре! Ще бъдете в крак с модните тенденции и в същото време ще прикриете няколко килца в областта на ханша.

Да или не: Миранда Кер на корицата на Vogue

За фигура тип "висока и слаба"

Ако сте високи и слаби, дългите палта до коляното, или под коляното са точно за вас! Свободнопадащите палта без колан също биха стояли добре на подобно телосложение.

За фигура "миньонче"

Ако притежавате такъв тип фигура, за вас са подходящи по-късите модели палта или такива със средна дължина. Можете да си изберете пухкав вариант с дълъг косъм, който стои шик и е толкова мекичко!