Автор
Кристина Кирова

Изберете интериор, който ще ви прави щастливи

Дори и без да осъзнаваме, атмосферата в дома ни и дори най-малките детайли в него оказват много силно влияние върху настроението и душевното ни състояние.

Той е нашата крепост и трябва да се отнасяме с внимание към всяко кътче, за да сме заредени с положителна енергия. В уютния дом освен това ще можем да си почиваме пълноценно, за да се зареждаме с нови сили. Кои са елементите, на които трябва да обърнем най-много внимание, за да бъдем щастливи в дома си?

Ярките цветове не са подходящи за спалнята ни

Страдате от безсъние, но нямате представа защо? Погледнете стените в спалнята си... О, те са ярко червени (или друг искрящ цвят) – забравете за спокойния сън. Ярките цветове са прекрасен източник на енергия, но никога няма да ви помогнат да заспите, затова е най-добре в спалнята да заложите на доброто старо бяло или друг мек и успокояващ цвят.

Хаосът е враг на уютния дом

Дори и да сте убедени, че в дома ви не цари бъркотия, а творчески хаос, е добре да избягате от него, защото той възпрепятства продуктивността ви. Освен това той подклажда чувството за тревожност, засилва стреса и пречи на концентрацията ни.

Ако в дома ви няма цветя...

Е, съвсем обяснимо защо не се чувствате добре... Цветята имат важна функция, защото пречистват и овлажняват въздуха и имат успокояващо въздействие върху нас. Дори и едно растение в хола може да промени атмосферата в дома ви към по-добро.



Не прекалявайте с ароматните свещи

Ароматните свещи са прекрасни и създават чудесна атмосфера, но имат неприятното свойство да предизвикват главоболие, ако прекалявате с тях.

Снимките са неизменна част от домашния уют

Нищо не създава толкова уют и атмосфера в една къща, колкото милите спомени със семейството или стари приятели. Затова би било чудесно да сложите някои от любимите си снимки в красиви рамки и да ги сложите на видни места, за да се зареждате с добро настроение.

Обърнете специално внимание на кухнята

Ако кухнята ви е чиста и подредена, то хранителният ви режим и самочувствието ви ще бъдат на много по-високо ниво. Доказано е, че дамите, които поддържат кухнята си подредена, ядат по-малко от тези, които оставят хаосът да ги завладее.

И на осветлението

Светлината също е много важна част от атмосферата в един дом, но в никакъв случай не е препоръчително да се прекалява с нея. Добре е да заложите на естествената светлина и да я допускате през деня, защото тя покачва мелатонина, който ни прави по-щастливи.