Автор
Woman.bg

Избегнете стриите по време на бременност с ето тези масла

Едва ли има жена, която се радва, когато забележи неприятните стрии по кожата си. Те са един от неприятните спомени от напълняването или бременността за много дами. За съжаление все още козметичната индустрия не е открила метод за пълното им премахване.

При по-голяма част от жените стриите се появяват през бременността и предимно в областта на хълбоците, бедрата, гърдите и корема. В повече от случаите, над 90% от жените имат стрии върху някоя част от тялото в резултат на бременността.

Грижите за бременното коремче трябва да започнат от момента, в който узнаете щасливата новина и да продължат поне няколко месеца след раждането.

Има редица доказателства, че употребата на най-различни масла могат почти да заличат стриите и други белези. Изследователите са на мнение, че природният продукт трябва да се употребява 2-3 пъти дневно, за да има видим ефект.

Четете още: Как да отслабнете бързо след раждане

Ще ви дадем списък с маслата с най-подходящи съставки, които ще ви помогнат с борбата със стриите.

Масло от авокадо: Маслото от авокадо е богато на витамини А, D и E, лецитин, и калий, който е известен като минерала на младостта. Тези ценни съставки омекотяват и хидратират кожата, правят я по-еластична и съвършено гладка. Маслото от авокадо се абсорбира лесно и дълбоко в тъканите, като допринася за по-бързото зарастване на кожни раздразнения и заличаване на стрии. Тъй като то подпомага възстановяването на кожните клетки, лекари дерматолози го препоръчват като изключително полезно за кожата през бременността.

Направете си сами у дома масло от авокадо. Вижте как:

Масло от сладък бадем: Действа успокояващо и омекотява кожата. Съдържа витамини A, D и E, които регенерират кожата и предпазват от остаряване. То възвръща блясъка на уморената кожа, което го прави особено подходящо за бременни жени. Маслото от сладък бадем се препоръчва от специалисти за лечение на стрии, напуквания и цепнатини по кожата, регенерира в дълбочина и е най-подходящото „кожно“ масло.

Масло от шеа: Маслото от шеа успокоява, овлажнява и предпазва кожата. То подобрява нейната еластичност и я подхранва в дълбочина. Благодарение на богатото си съдържание на мастни киселини, от има способността да въстановява нарушената структура на кожните клетки. Твърдо на стайна температура, маслото от шеа се топи при контакт с кожата и е много полезно при суха кожа, наличие на стрии, екземи и др. Маслата от авокадо и шеа са особено полезни през зимния сезон.

Четете още: Грижа за косата след бременността

Масло от пшеничен зародиш: Маслото от пшеничен зародиш осигурява естествена защита срещу стрии и стареене. То предотвратява появата на стрии и същевремнно заличава вече появилите се. Съдържа витамини А, B, D, F, както и много вещества, които стимулират естествената защита на кожата срещу микроорганизмите, замърсяването и ултравиолетовите лъчи.

Масло от шипково семе: Маслото от шипково семе има много добро регенериращо действие, благодарение на което спомага за заличаването на белези и стрии. То увеличава съдържанието на еластин и колаген в кожата и по този начин запазва нейната еластичност и жизненост. Доказано е, че маслото от шипково семе прави кожата по-гладка и по-стегната.

Масло от центела: Маслото от центела оказва бързо антиоксидантно, противовъзпалително и регенериращо действие. То стимулира кръвообращението и забавя процесите на стареене. Маслото от центела подхранва и стяга кожата, предпазва я особено през зимния сезон, и спомага за заличаването на белези и стрии.